Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Alles wat je moet weten over hydroplanten

Alles wat je moet weten over hydroplanten

Hydroplanten winnen steeds meer aan populariteit en wij begrijpen wel waarom. Voor planten van de hydrocultuur heb je namelijk geen groene vingers nodig. Doordat ze op water leven kan iedereen voor een mooie hydroplant zorgen. Hier lees je wat hydroplanten precies zijn en hoe je ze moet verzorgen.

 

Wat zijn hydrocultuur planten?

Steeds vaker zien we hydroplanten voorbij komen. Hydrocultuur planten zijn opgekweekt om in het water te kunnen leven. De wortels hebben zich op zo’n manier ontwikkeld dat zij voldoende zuurstof op kunnen nemen in het water. Daardoor hebben ze geen gewone wortels, maar voeden ze zichzelf door middel van waterwortels. Bij warmere temperaturen zorgen deze wortels ervoor dat er meer water naar de bladeren van de plant gaat. Daarnaast nemen ze belangrijke voedingstoffen op waardoor hydroplanten goed kunnen groeien. Hydrocultuur planten zijn daardoor minder gevoelig voor teveel water en dat maakt ze heel eenvoudig om te verzorgen.

 

 

Benodigdheden voor hydrocultuur planten

Bij hydrocultuur planten is het belangrijk dat je ze op de juiste manier opmaakt. Daar heb je een aantal benodigdheden voor nodig:

  • Bloempot met inzethoes om de bloempot waterdicht te maken
  • Hydropot met waterreservoir met de plant erin
  • Watermeter om de waterstand op af te lezen
  • Vulkaankorrels of hydrokorrels om het water in op te nemen

 

Hoe ga je te werk?

Je neemt allereerst de bloempot en je vult deze met korrels om de inzethoes op de juiste hoogte te brengen. Vervolgens plaats je de inzethoes in de bloempot en zorg je dat alle randen dicht zijn. Dat betekent dat de hoes niet mag gapen en dat je beter een te grote hoes kan nemen dan een te kleine. Vervolgens neem je de plant in de hydropot en plaatst deze in de inzethoes. De watermeter plaats je in de pot met de plant en je zorgt dat het gedeelte waar de waterstand op af te lezen is boven de rand uitkomt. 

De inzethoes en de hydropot vul je vervolgens aan met korrels. Korrels zorgen ervoor dat de verhouding met het water en de zuurstof voor de wortels zo optimaal mogelijk. Dit kunnen hydrokorrels zijn, maar beter is om vulkaankorrels te nemen. Vulkaankorrels zijn duurzamer doordat ze energieneutraal gewonnen worden en tot jaren te gebruiken zijn. Vulkaankorrels zijn daarnaast ook nog eens schoon van ziektes waardoor jouw planten langer leven.

Tenslotte vul je de inzethoes met water tot de watermeter de juiste stand aangeeft. Deze hydrocultuur planten staan in een speciale hydropot met een dubbele bodem. De dubbele bodem is voorzien van een waterreservoir waar tot wel twee weken water in opgeslagen kan worden. Daarnaast geeft de handige watermeter precies aan wanneer er voldoende water in de pot zit. 

 

           

 

Verzorging van hydrocultuur planten

Hydroplanten zijn heel eenvoudig te verzorgen. Doordat ze met hun wortels in het water staan, bestaat er namelijk een kleine kans dat je teveel water aan de plant geeft. Toch is het belangrijk dat de plant voldoende voedingstoffen krijgt. Uitgebalanceerde voeding is dan ook ontzettend belangrijk voor jouw hydrocultuur plant. Daarvoor hebben wij speciale korrels die langzaam opgenomen worden in het water. Zo zorg jij ervoor dat jouw eenvoudig te verzorgen hydroplant een lang en gelukkig leven heeft! 

 

 

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

4x de mooiste mediterrane planten

Met mediterrane tuinplanten waan jij je in een zuidelijke oase van rust, ontspanning en geluk. Mediterrane planten zijn ontzettend populair en daarom zetten wij hier de vier meest gekozen voor je op een rijtje.

...Lees meer...
Ga voor een prachtig groen gazon!

Is het gras groener bij de buren? Dan is het tijd om te bemesten. Een mooi gazon is eenvoudiger te behalen dan je denkt. Met de juiste bemesting en voldoende onderhoud zorg jij voor een stralend groen gazon deze zomer. Hier lees je alles wat je moet weten over het bemesten van jouw gazon.

...Lees meer...
Alle voordelen van de Weber Mastertouch barbecue

Ga jij deze zomer ook weer heerlijk barbecueën? Er zijn veel verschillende barbecues verkrijgbaar met ieder hun eigen voordelen. Toch is de houtskoolbarbecue voor velen nog steeds een grote favoriet. Wij laten met de Weber Mastertouch zien welke voordelen deze houtskoolbarbecue heeft en hoe jij hem goed kunt gebruiken.

...Lees meer...