Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

In zeven stappen het perfecte bruidsboeket

In zeven stappen het perfecte bruidsboeket

Je zweeft al een tijdje op een wolk want 'Yes!', je gaat trouwen! Een bijzonder besluit met een prachtige dag in het vooruitzicht. Het lijkt moeilijk om van die roze wolk af te komen, maar schroom niet. De voorbereidingen van de feestdag geven enorm veel voorpret. Als de trouwkleding, de ringen en de locatie geregeld is, kan worden nagedacht over je bruidsboeket. Vroeger regelde de man het bloemwerk, maar tegenwoordig is de vrouw 'in control'. Maar hoe doe je dat nu? Hoe kies je jouw perfecte bruidsboeket? Volg de volgende stappen en het zal je lukken.

Stap 1: Maak een planning
Wil je de bruiloft zonder al te veel stress organiseren? Begin dan op tijd met een goede planning. Het kiezen van een bruidsboeket, en eventueel ander bloemwerk, is onderdeel van deze planning. Zorg dat uiterlijk een maand voor de grote dag je bruidsboeket helemaal geregeld is.

Stap 2: Inspiratie opdoen
Dit is het leukste om te doen: plaatjes zoeken! Verzamel zo veel mogelijk trouwbladen en struin heel het internet af. Alle bruidsboeketten die je mooi vindt knip je uit en leg je bij elkaar. Nu wordt het lastig. Dwing jezelf om uit de grote stapel de 15 allermooiste plaatjes te kiezen en plak deze op een vel van A3 formaat.

Stap 3: Kies een kleur
Je trouwboeket moet zowel bij jouw trouwkleding als die van je man of vrouw 'to be' passen. Kies daarom een hoofdkleur. Deze zal harmonie brengen in het geheel. Misschien gebruiken jullie een kleurthema; dan is de keuze snel gemaakt. Naast de hoofdkleur kun je een kleurtoon kiezen die je erbij vindt passen. Dit kan crème of wit zijn, maar ook lichtpaars of lichtblauw. Alles mag, de keuze is aan jou.

Stap 4: Kies een type boeket
Wist je dat er verschillende type bruidsboeketten bestaan? Als je eenmaal gaat nadenken over je bruidsboeket gaat er een wereld voor je open. De populairste boekettypes zijn de biedermeijer (bolvormig), druppelvormig (biedermeijer met punt), de waterval (dramatische vorm van een druppelvormig boeket) en de halve maan (een enkele maar wel gebonden bloem). Bijzondere boeketvormen zijn bijvoorbeeld een mofje van bloemen of een boeket die op spraakmakende manier is gebonden, zoals een parelmoeren schelp. Nu is het kiezen welke het beste bij je past.

Stap 5: Kies je favoriete bloem 
Een boeket bestaat uit bloemen, maar welke? Bij het kiezen is het belangrijk dat je rekening houdt met het seizoen, want niet alle bloemen zijn het hele jaar lang verkrijgbaar. Heb je al een lievelingsbloem? Dan hoef je niet lang na te denken. Als je het moeilijk vindt kiezen uit al het prachtigs, dan zijn lelies, calla's, irissen en gladiolen altijd goede keuzes.

Stap 6: Kies aanvullend bloemwerk
Voordat je naar de bloemist gaat met je planning, collage, kleurkeuze, type, boeket en favoriete bloem onder de arm is het goed om alvast na te denken over aanvullend bloemwerk. Wil je ook bloemwerk voor op de auto, corsages, aankleding op locatie of misschien een miniboeketje voor je kind(eren)? In deze fase komt het budget om de hoek kijken. Bepaal wat jouw budget is, zodat je met je bloemist kunt bespreken wat binnen dit bedrag mogelijk is.

Stap 7: Ga naar uw favoriete tuincentrum of bloemist
Is alles helemaal duidelijk? Kom dan naar het tuincentrum of breng een bezoek aan uw favoriete bloemisterij om de mogelijkheden door te spreken.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ga voor meer nuttige dieren in je tuin

De natuur houdt zichzelf in balans en dat geldt ook voor jouw tuin. Door een gezonde biodiversiteit in je tuin te koesteren, zorg jij ervoor dat ziekten en plagen zo veel mogelijk wegblijven. In samenwerking met Tuinbranche Nederland zetten wij verschillende nuttige dieren middels 'vrolijke tuinhulpjes' op een rijtje. Hierbij vertellen we wat ze voor jouw tuin betekenen en leggen we uit hoe je deze nuttige dieren naar jouw tuin kan lokken.

...Lees meer...
Maak je eigen pluktuin!

De zonnige dagen komen eraan en we kunnen weer heerlijk buiten genieten van alles wat het buitenleven te bieden heeft. Een mooie pluktuin is ideaal om je tuin te laten stralen, maar ook om de gezellige lentesferen mee naar binnen te brengen. Wil jij ook een mooie pluktuin? Wij leggen je uit hoe je dat kan doen.

...Lees meer...
Wat iedereen moet weten over tuinieren in het voorjaar en over IJsheiligen

Ga jij ook altijd vol enthousiasme de tuin in zodra het lente is? Het liefst ga je direct aan de slag om nieuwe planten met de mooiste geuren en kleuren aan te planten. Toch kun je het beste met sommige planten nog even wachten tot IJsheiligen is geweest. Dat heeft vooral te maken met de grote temperatuurverschillen overdag en in de nacht, maar ook met het feit dat in de periode voor IJsheiligen de kans op vorst een stuk groter is. ...

Lees meer...
Wat is biodiversiteit en hoe richt je jouw tuin ervoor in?

Biodiversiteit is een term die je steeds vaker hoort, alleen is het voor velen nog niet helemaal duidelijk wat het precies is. Wat houdt biodiversiteit precies in en hoe kun je jouw tuin inrichten dat het ten goede komt aan de biodiversiteit om je heen? Wij leggen het je graag uit.

...Lees meer...