Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Nieuws

Moestuinieren in maart

Door alle ontwikkelingen rond het coronavirus zou je bijna vergeten dat het lente is! Met een heerlijk zonnetje erbij kun je nu een goede start maken met het moestuinseizoen, in de tuin, op het balkon, in de vensterbank of in de vierkante-meterbak.

Lees meer...
Tuinieren als gezonde en opbeurende bezigheid in coronatijden

Wereldwijd zitten we in sociaal isolement, in de strijd tegen het coronavirus. Niet op bezoek bij opa en oma, niet naar school, naar het zwembad of de film. Je wordt er allemaal niet vrolijk van. Gelukkig kun je wel veilig lekker aan de slag in je tuin en op je balkon, samen met de kinderen.

Lees meer...
Snoeien in maart

Snoeien doet bloeien. Knip de winter weg voor een goede start van het tuinseizoen 2020! Heel veel planten en struiken moet je nu snoeien, ook nu ze al zo vroeg uitlopen. Geef ze meteen speciale mest, dan geniet je straks van extra kleur en geur.

Lees meer...
Nationale Boomfeestdag 2020

Helaas. Ook de Nationale Boomfeestdag die op 18 maart in Nederland zou plaatsvinden is vanwege de coronacrisis uitgesteld. Het is de tweede keer in de 64 jaar durende traditie dat dit moet gebeuren.

Lees meer...
De tulp staat in maart op de Bloemenagenda

De tulp staat in maart op de Bloemenagenda

Verzorgingstips voor consumenten

  • Houd bij het kiezen van een vaas rekening met een paar centimeter groei van de tulpen.
  • Zorg dat de vaas schoon is en vul deze met koud kraanwater en het bijgeleverde snijbloemenvoedsel.
  • Zorg dat er geen blad in het water komt, verwijder zo nodig de onderste bladeren.
  • Snijd twee tot drie centimeter van de stelen.
  • Zet de vaas op een tochtvrije plek, zo koel mogelijk. Zet de tulpen niet naast fruit, dit versnelt de uitbloei van de bloemen.
  • Tulpen zijn dorstig. Controleer regelmatig het waterniveau in de vaas en vul wanneer nodig bij met koud kraanwater.
  • Snij slap hangende tulpen opnieuw af, draai ze in stevig papier en laat ze een uurtje in het water staan. Ze staan daarna weer keurig overeind.
Lees meer...
De Week van de Nestkast

In Nederland vindt van 9 tot en met 15 maart de Nationale Week van de Nestkast plaats, georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en CJ Wildbird Foods.

Lees meer...
Maak je tuin regenbestendig

Het klimaat verandert merkbaar. Afgelopen winter was extreem zacht, stormachtig en nat. Eerder gaven we op deze site van ons tuincentrum in Venlo al tips om je tuin windbestendig te maken.

Lees meer...
Maarts viooltje

Doorgaans bloeit het maarts viooltje vreemd genoeg pas in april, maar dankzij de extreem zachte winter krijgt dit vaste, wintergroene plantje nu in ‘de goede maand’ zijn violetblauwe bloempjes.

Lees meer...
Riverdale Monthly Musthave Maart

Wekker Maren 11cm (3 varianten)

...Lees meer...
Tuintips maart

Het wordt lente! Tijd om de winter (of liever: de extra lange herfst) weg te knippen en het prille groen en de eerste voorjaarskleuren tevoorschijn te laten komen.

Lees meer...
Dendrobium: Woonplant van de maand maart 2020

Bij Dendrobium groeit uit een stevig stammetje met schubben en bladeren een kaars vol grillig gevormde bloemen, die afhankelijk van de soort ook nog licht geuren.

Lees meer...