Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Nieuws

Ga voor meer nuttige dieren in je tuin

De natuur houdt zichzelf in balans en dat geldt ook voor jouw tuin. Door een gezonde biodiversiteit in je tuin te koesteren, zorg jij ervoor dat ziekten en plagen zo veel mogelijk wegblijven. In samenwerking met Tuinbranche Nederland zetten wij verschillende nuttige dieren middels 'vrolijke tuinhulpjes' op een rijtje. Hierbij vertellen we wat ze voor jouw tuin betekenen en leggen we uit hoe je deze nuttige dieren naar jouw tuin kan lokken.

...Lees meer...
Maak je eigen pluktuin!

De zonnige dagen komen eraan en we kunnen weer heerlijk buiten genieten van alles wat het buitenleven te bieden heeft. Een mooie pluktuin is ideaal om je tuin te laten stralen, maar ook om de gezellige lentesferen mee naar binnen te brengen. Wil jij ook een mooie pluktuin? Wij leggen je uit hoe je dat kan doen.

...Lees meer...
Wat iedereen moet weten over tuinieren in het voorjaar en over IJsheiligen

Ga jij ook altijd vol enthousiasme de tuin in zodra het lente is? Het liefst ga je direct aan de slag om nieuwe planten met de mooiste geuren en kleuren aan te planten. Toch kun je het beste met sommige planten nog even wachten tot IJsheiligen is geweest. Dat heeft vooral te maken met de grote temperatuurverschillen overdag en in de nacht, maar ook met het feit dat in de periode voor IJsheiligen de kans op vorst een stuk groter is. ...

Lees meer...
Wat is biodiversiteit en hoe richt je jouw tuin ervoor in?

Biodiversiteit is een term die je steeds vaker hoort, alleen is het voor velen nog niet helemaal duidelijk wat het precies is. Wat houdt biodiversiteit precies in en hoe kun je jouw tuin inrichten dat het ten goede komt aan de biodiversiteit om je heen? Wij leggen het je graag uit.

...Lees meer...
Het geheim van mooie paasdecoratie in huis!

Tegenwoordig halen steeds meer mensen de gezelligheid van Pasen in huis met gezellige paastakken in een vaas. Ben jij benieuwd welke takken je hier het beste voor kan gebruiken en hoe je de takken leuk kunt versieren? Wij helpen je!

...Lees meer...
Hoe verzorg ik mijn kamerplanten ’s winters?

Zie je tijdens de zomer jouw planten opbloeien en gaat dit tijdens de wintermaanden net zo snel weer achteruit? In de zomer staan de meeste planten in de bloei van hun leven en groeien ze erg hard. Bijna wekelijks kun je geniet van een nieuw blad dat uitkomt. Maar helaas is dat in de winter een heel ander verhaal. De bladeren gaan slap hangen, worden geel en soms zelfs bruin. Hoog tijd dus om uit te leggen hoe jij jouw kamerplant de winter doorkrijgt.

...Lees meer...
Wat is er in de winter aan de hand met mijn kamerplant?

Weet je niet precies wat er in de winter aan de hand is met jouw kamerplant? Vooral in het najaar en de winter kunnen kamerplanten last krijgen van verschillende symptomen zoals bladeren die uitvallen of verkleuring in het blad. Wij leggen hieronder uit wat er de mogelijke oorzaken kunnen zijn.

...Lees meer...
6 tips voor konijnen in de winter

Wil jij jouw konijn ook in de wintermaanden buiten laten verblijven? Veel konijnen kunnen ’s winters goed buiten zijn, maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder lees je alles wat je moet weten om jouw konijn ook de wintermaanden goed door te laten komen.

...Lees meer...
5 opvallende voordelen van kamerplanten in huis

Kamerplanten hebben brengen veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Voor iedereen die nog niet overtuigd is van meer groene vrienden in huis, zetten we hier 5 voordelen van planten op een rijtje.

Lees meer...
Alle Lemax kerstthema’s op een rijtje

Heb je altijd al willen weten wat nu precies het verschil is tussen alle kerstthema’s van Lemax?  Wij zetten ze allemaal voor je op een rijtje.

...Lees meer...
In 5 eenvoudige stappen je kerstboom optuigen

De kerstboom optuigen is (voor velen) hét leukste gedeelte in de aanloop naar Kerstmis. Maar ieder jaar is het toch weer even nadenken. Moet eerst de verlichting erin of begin je met de piek? Wij leggen in vijf stappen uit hoe je eenvoudig jouw kerstboom laat stralen in huis.

...Lees meer...
Kersttrend 2021 - Magical Garden

Met de speelse kersttrend Magical Garden decoreer jij jouw huis tijdens de feestdagen om tot een magische kerstwereld. Hierin kun je verschillende tinten roze combineren met terracotta en zilver. 

Lees meer...