Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Duurzaam ondernemen

Tuincentrum Leurs heeft haar hele bedrijfsvoering aangepast aan duurzaam ondernemen. Daar waar mogelijk zal de keuze worden gemaakt voor duurzaam ondernemen. Denk hierbij aan led-verlichting, werken met lichtsensoren, strikte afvalscheiding op 7 niveaus, eigen waterbronnen voor bewatering van groen en social return van personeel. Wij creëren regelmatig ruimte voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en staan altijd open voor projecten die hiermee samenhangen.

Onze gedachtengang is geluksmomentjes creëren bij onze klanten en daar past duurzaam ondernemen uitstekend bij. Iedere nieuwe vorm van samenwerken met bedrijven, particulieren, overheden of instanties die bijdraagt aan onze norm van duurzaam ondernemen wordt omarmd en waar mogelijk toegepast. Wij staan open voor innovaties, samenwerkingen en anders denken.

 

MPS-ABC registratie

Met een MPS-ABC registratie laten kwekers aan de markt, overheid en samenleving zien dat er respect is voor het milieu. Daarnaast levert registratie waardevolle informatie op. 

Door de grootte van onze groenafdelingen kunnen wij veel groen rechtstreeks bij kwekers inkopen die MPS gecertificeerd zijn en dus werken met ISO-certificaten. Daarbij wordt ook gekeken of kwekers duurzaam ondernemen. Meerdere kwekers kunnen bijvoorbeeld groen CO2 neutraal produceren dankzij een eigen aardwarmtebron.

Een pilot met 50 kwekers (waarvan meerdere leveren aan Leurs) van diverse sierteeltgewassen, handel, retail en belangenbehartigers is in 2016 afgerond.
Deze pilot was een gezamenlijk initiatief van Royal FloraHolland, VGB en MPS.

Fair Flowers fair plants

Tuincentrum Leurs heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan.  Diverse kwekers die aangesloten zijn bij keurmerken, zoals Fair Flowers Fair plants leveren groen aan ons bedrijf. Door de grootte van onze groenafdelingen kunnen wij veel groen rechtstreeks bij kwekers inkopen. Deze manier van inkopen zal alleen maar terrein winnen, mede door de filosofie van duurzaamheid binnen ons tuincentrum.

Biologisch en duurzaam inkopen

Tuincentrum Leurs koopt steeds vaker biologische produkten en produkten die bijdragen aan maatschappelijk verantwoord  ondernemen. Dit wordt in de gehele keten in ons bedrijf gepromoot. Voorbeelden zijn fairtrade Puro koffie in onze horeca (bescherming van de regenwouden), biolgisch geteelde kruiden en groen, meubels die gemaakt zijn van fairtrade hout. Deze vorm van inkopen wint meer en meer terrein in ons hele bedrijf doordat wij een structurele bijdrage willen leveren aan het milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen promoten.