Vandaag geopend van 09:00 t/m 21:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wilde tijm, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 3 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 3 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Thymus serpyllum 'Minor'? De Thymus serpyllum 'Minor' is ook wel bekend als Wilde tijm. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 3 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Thymus serpyllum 'Minor'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Wilde tijm Wetenschappelijke naam: Thymus serpyllum 'Minor' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Thymus Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 3 Giftig: Nee