Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Duurzaam ondernemen

Al vroeg bezig met een betere wereld

Vroeger was duurzaam ondernemen voor Leurs al ontzettend belangrijk en ze hebben het altijd belangrijk gevonden om hier een goed voorbeeld in te geven. Aan mensen met een tuin werd gevraagd om verantwoordelijk met bestrijdingsmiddelen om te gaan en zo min mogelijk kunstmest te gebruiken. Daarnaast konden gasten zelf verpakkingen in de vorm van dozen en eigen tassen naar de bloemenwinkel meenemen. Dat scheelde veel verpakkingsmateriaal (zoals nieuwe tasjes), wat ook positief bijdroeg aan een betere wereld om ons heen.

Een mooie wereld voor later

Tegenwoordig is duurzaam ondernemen nog belangrijker voor Leurs geworden. Milieubewust omgaan met afval, energie en water zijn de basis voor een betere wereld om ons heen. Daarom telt Leurs op de daken van het tuincentrum zo’n 1600 zonnepanelen, scheiden ze op zeven strikte niveaus het afval en wordt het groen bewaterd uit hun eigen waterbronnen. Daarnaast maken ze gebruik van ledverlichting, lichtsensoren en andere energiebesparende elementen om het verbruik tot een minimum te beperken. 

Voor en door mensen

Leurs is een familiebedrijf dat staat voor en door mensen. In het duurzaam ondernemen is het social return van personeel ontzettend belangrijk geworden. Daarom creëren zij ruimte voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en staan ze altijd open voor projecten die hiermee samenhangen.

     

Kopje koffie is een geluksmomentje voor iedereen

Een kopje koffie in onze horeca is een geluksmomentje voor iedereen. De Puro Fairtrade Koffie draagt namelijk bij aan het behoud van het regenwoud en wordt geroosterd op zonne-energie, biologisch koffieafval wordt gerecycled en verpakkingen krijgen een tweede leven. Daarnaast krijgen de koffieboeren een eerlijke prijs en zelfs nog een extra premie om te investeren in onderwijs, herbebossing en technische verbeteringen van hun landbouw.

Kwekers met respect voor de natuur

Met een MPS-ABC registratie laten kwekers aan de markt, overheid en samenleving zien dat er respect is voor het milieu. Daarnaast levert deze registratie waardevolle informatie op. Leurs werkt met veel kwekers samen die bij dit initiatief vanuit Royal FloraHolland, VGB en MPS aangesloten zijn.

Door de grootte van de groenafdelingen kan Leurs veel groen rechtstreeks bij kwekers inkopen die MPS gecertificeerd zijn en dus werken met ISO-certificaten. Daarbij wordt ook gekeken of kwekers duurzaam ondernemen. Meerdere kwekers kunnen bijvoorbeeld groen CO2 neutraal produceren dankzij een eigen aardwarmtebron.