Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Kerstmis bij Leurs

Ontstaan van de kerstshow

Sinds jaar en dag heeft Tuincentrum Leurs een van de mooiste kerstshows van Nederland. Leurs was er ook vroeg bij, want ze waren een van de eersten die begonnen met het opbouwen van een kerstshow. In Nederland was de opzet van een kerstshow toentertijd namelijk nog erg uniek. De trend is in de jaren tachtig overgewaaid vanuit Engeland naar Nederland en in de jaren erna steeds verder uitgegroeid. 

Allereerste kerstshow van Leurs

In de winkels op de Schaapsdijkweg en de Lomstraat werden in 1986 de allereerste kerstshows opgebouwd. Wat bij Leurs begon als een kerstshow van nog geen duizend vierkante meter zonder thema’s, is uitgegroeid tot de huidige kerstshow van 6000 vierkante meter met verschillende thema’s en belevingen. 

Eerste kerstshow in het tuincentrum

Toen Tuincentrum Leurs op 15 oktober 1997 geopend werd, konden de kerstartikelen direct uitgepakt worden. De allereerste kerstshow van het tuincentrum werd dan ook onder de grote, groene koepel in de winkel gebouwd.

Met veel helpende handen en een beetje improvisatie werd er voor de eerste bezoekers van Tuincentrum Leurs een prachtige kerstshow opgebouwd. De vele lichtjes van de kerstartikelen schitterenden in het glas van de koepel. Door dit magische effect was het misschien wel de mooiste kerstshow ooit! 

Weetjes over onze magische kerstwereld

De tijd rondom Kerstmis is betoverend en veel mensen komen de magische wereld van kerst bij Leurs beleven. De afgelopen jaren hebben dan ook al miljoenen mensen een bezoek gebracht bij onze verschillende kerstshows. Maar er zijn nog veel meer leuke weetjes over onze kerstshow. Want wist je dat...

  • De kerstshow zo’n 400.000 bezoekers per jaar trekt (oktober t/m december).
  • Het zes weken duurt om met 100 personen de kerstshow op te bouwen.
  • We onze inspiratie voor de kerstshow uit pretparken en grote steden zoals Parijs halen.
  • Er op onze kerstshow meer dan 100.000 LED lampjes gebruikt worden.
  • Wij ieder jaar, precies één jaar voor de opening van de kerstshow, de kerstartikelen al inkopen.
  • De bezoekers van onze kerstshow uit heel Europa komen.
  • Bij de opbouw van de kerstshow het buiten vaak 30 °C is, er carnavalsmuziek aanstaat en dat we pepernoten uitdelen aan onze collega’s.
  • Wij ieder jaar onze kerstshow openen met een officiële opening voor eigen vrienden en collega’s.

     

     

Sfeerverslag Christmaholic 2022

Ieder jaar brengt Christmaholic een bezoek aan onze prachtige kerstshow. Dit jaar heeft ze weer een prachtig sfeerverslag uitgebracht als vlog en als blogartikel (lees hier op www.christmaholic.nl). Wij zijn altijd het eerste tuincentrum dat Christmaholic mag verwelkomen en dat komt natuurlijk omdat onze kerstshow van alle tuincentra jaarlijks als eerste haar deuren opent. Daar zijn wij ontzettend trots op en daarom streven wij ieder jaar weer opnieuw om als eerste de kerstshow aan jullie te laten zien! 

 

Gewonnen prijzen met de kerstshow

Ieder jaar weer zijn er verschillende prijzen te winnen voor de kerstshow. Wij hebben door de jaren heen enkele mooie prijzen in de wacht mogen slepen.

2012      Beste kerstshow, 1e plaats

2013      Beste kerstshow, 1e plaats in de categorie ‘Klantvriendelijkheid’

2014      Beste kerstshow, 1e plaats in de categorie ‘Koopimpuls en Inspiratie’

2016      Beste kerstshow, 1e plaats in de categorie ‘Commercie’

2017      Beste kerstshow, 2e plaats in de categorie ‘Groot’

2018      Beste kerstshow, 1e plaats in de categorie ‘Groot’

2019      Beste Kerstshow van Nederland, 1e plaats in de categorie ‘Maatschappelijk Betrokken’

     

     

Winnaar Beste Kerstshow in categorie ‘Groot’

In 2018 mochten wij de eerste prijs voor de Beste Kerstshow in de categorie ‘Groot’ in ontvangst nemen en in 2017 hebben we in diezelfde categorie de tweede prijs gewonnen. De competitie wordt georganiseerd door het vakblad Tuinzaken in samenwerking met Tuinbranche Nederland. Wij zijn ontzettend trots dat wij deze prijs tweemaal achter elkaar hebben mogen winnen. Ieder jaar proberen wij er een nog mooiere kerstshow van te maken en deze prijs is dan ook een mooie beloning voor de vele inspanningen die we samen jaarlijks leveren.

Winnaar Beste Kerstshow 2019 in de categorie ‘Maatschappelijk Betrokken’

In 2019 mochten wij de eerste prijs in ontvangst nemen voor de Beste Kerstshow in de categorie ‘Maatschappelijk Betrokken’. Deze prijs hebben we gewonnen omdat wij ieder jaar een prikkelarme avond organiseren voor mensen die overweldigd raken door teveel prikkels. Door de lichtjes en geluiden van onze kerstshow tijdens de prikkelarme avond tot een minimum te brengen, zorgen we ervoor dat ook deze mensen in alle rust onze kerstshow kunnen bezoeken.

     

     

 

Wensput

Op onze kerstshow staat een prachtige wensput. Werp hier een muntje in en doe een wens! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander. Het mooie aan deze wensput is dat wij het geld ieder jaar weer aan een (lokaal) goed doel doneren. Daarvoor vragen wij ieder jaar op onze socials welk goed doel onze steun goed kan gebruiken.

In 2021 was het goede doel Kinderboerderij de Beestenboel en haalden we € 631,83 op.

In 2022 is Kinderboerderij de Hagerhof het goede doel aan wie wij het bedrag uit de wensput doneren. Na de kerstshow zullen wij het bedrag bekend maken en aan deze mooie organisatie schenken. 

 

 

Lichtbollen

In de aanloop richting de feestdagen fleuren de straten prachtig op in het donker. De met lichtbollen versierde straten maken het gezellig tijdens de donkere dagen.

In 2021 hebben wij een leuke winactie georganiseerd waarbij de mooist met lichtbollen versierde straat een mooie prijs kon winnen. Met deze leuke winactie hebben alle bewoners van ’t Wijdtveld en de Sijzenbroek in Arcen een prijs t.w.v. € 500 in ontvangst mogen nemen.

De Hertog Reinoudsingel in Venlo heeft ons geïnspireerd om de straat met de lichtbollen te versieren en daarom ontving deze straat een prijs t.w.v. € 250.

Wij hopen dat ieder jaar onze mooie lichtbollen buiten worden gehangen en dat nog meer mensen mogen genieten van dit prachtige gezicht!