Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Wat is het voordeel van een kunstkerstboom?

Wat is het voordeel van een kunstkerstboom?

Tegenwoordig zijn kunstkerstbomen bijna niet meer van echte kerstbomen te onderscheiden. Ieder jaar kun je jouw kunstkerstboom weer opnieuw gebruiken en ze zijn ook nog eens gemakkelijk in onderhoud. Dat maakt een kunstkerstboom ideaal voor in huis. Wil jij een mooie kunstkerstboom deze feestdagen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

 

Wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom?

Een van de belangrijkste onderdelen van Kerstmis is natuurlijk een kerstboom. Heb jij al een keuze gemaakt of je voor een echte kerstboom gaat of dat je toch voor een kunstkerstboom kiest. Als je voor een kunstkerstboom gaat, zitten hier natuurlijk verschillende voordelen aan verbonden.

Kunstkerstbomen blijven altijd mooi

Kunstkerstbomen zijn bijna niet van echt te onderscheiden en daarom is het tegenwoordig zeker de mooie waard om te kiezen voor een kunstkerstboom. Het grote voordeel van kunstkerstbomen is dat je ze kan opzetten wanneer jij het wilt. Ze blijven altijd mooi en zo kun je nog langer genieten van alles wat met kerst te maken heeft!

 

Kunstkerstbomen geven minder rommel

Het opzetten en afbreken van een echte kerstboom is altijd een moment waar veel naalden, alsook stof en vuil bij loskomen. Een kunstkerstboom laat geen naalden los en dat zorgt ervoor dat je veel minder rommel in huis krijgt. Verder laat een echte kerstboom naalden los naarmate de kerstboom langer in je kamer staat. Ook dat probleem is niet van toepassing met een kunstkerstboom. Tot slot zitten in een echte kerstboom veel beestjes en die haal je allemaal mee naar binnen. Al bij al blijft je huis bij het opzetten van een kunstkerstboom een stuk schoner, doordat dit allemaal (bijna) niet van toepassing is.

 

Kunstkerstbomen zijn minder brandgevaarlijk

Een echte kerstboom droogt uit als die voor een langere periode binnen staat. Doordat een echte kerstboom uitdroogt, bestaat er een grotere kans dat de kerstboom in brand kan vliegen. Het gevaar schuilt hem in de warmte van de lichtjes die in de kerstboom hangen. Een kunstkerstboom is daarom op het gebied van brandveiligheid een stuk veiliger dan een echte kerstboom.  

 

Is een kunstkerstboom een duurzame oplossing?

Zoals je hierboven kunt lezen is een kunstkerstboom in huis een ideale oplossing om verschillende redenen. Een belangrijke andere reden om te kiezen voor een kunstkerstboom is omdat een kunstkerstboom duurzamere oplossing kan zijn. Naar schatting haal je voordeel voor het milieu uit een kunstkerstboom als je deze minimaal 6 tot 10 jaar mee laat gaan. Dit is echter een voorzichtige schatting. Uit onderzoek blijkt dat je eigenlijk zo’n 9 tot 17 jaar met een kunstkerstboom zou moeten doen om de uitstoot t.o.v. de uitstoot van een echte kerstboom te compenseren. Wil je graag een kunstkerstboom in huis? Ga dan voor een degelijke kunstkerstboom die ook zeker veel jaren mee kan. Zo is het niet alleen voordelig voor jezelf, maar ook voor de wereld om je heen.

 

Kunstkerstbomen bij Tuincentrum Leurs

Ben je overtuigd en ga je voor een nieuwe kunstkerstboom? Wij hebben veel mooie kunstkerstbomen op onze kerstshow alsook online op onze webshop staan. Heb je advies nodig over welke kunstkerstboom het beste bij jouw wensen aansluit? Onze gespecialiseerde medewerkers helpen je graag verder en je bent dan ook dagelijks welkom voor passend advies. Neem hier een kijkje voor onze actuele openingstijden en kom gezellig kerstshoppen bij ons!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 tuintips voor september

De herfst hangt in de lucht. Het is frisser, de dagen worden alweer korter, bloeiende planten raken over hun hoogtepunt heen. Maar wie weet krijgen we nog een mooie, lange nazomer.

Lees meer...
Je gazon weer groen in 5 stappen

We begrijpen dat de huidige zomerse omstandigheden je gazon kunnen hebben uitgedroogd en verkleurd. Maar geen zorgen, Tuincentrum Leurs staat voor je klaar met praktisch advies om je gazon weer een gezond groen kleurtje te geven! Volg deze vijf stappen en geniet snel weer van een prachtig gazon:

...Lees meer...
Deze 6 planten zijn het geheim tegen wespen

Zit je in de zomer ook zo graag buiten? Gezellig barbecueën en tot in de late avonduren tafelen met vrienden en familie, dat is pas echt het ultieme zomergevoel! Maar zodra de zoetigheid op tafel komt, weten ook wespen de weg naar jouw tafel te vinden. Gelukkig is daar iets tegen te doen, want wist je dat er verschillende planten zijn die wespen graag vermijden? Wij vertellen je hier welke dat zijn.

...Lees meer...
Maak de tuin hitte- en droogtebestendig

Een hitte- en droogbestendige tuin in 7 stappen

Lees meer...