Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Wat is het voordeel van een kunstkerstboom?

Wat is het voordeel van een kunstkerstboom?

Tegenwoordig zijn kunstkerstbomen bijna niet meer van echte kerstbomen te onderscheiden. Ieder jaar kun je jouw kunstkerstboom weer opnieuw gebruiken en ze zijn ook nog eens gemakkelijk in onderhoud. Dat maakt een kunstkerstboom ideaal voor in huis. Wil jij een mooie kunstkerstboom deze feestdagen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

 

Wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom?

Een van de belangrijkste onderdelen van Kerstmis is natuurlijk een kerstboom. Heb jij al een keuze gemaakt of je voor een echte kerstboom gaat of dat je toch voor een kunstkerstboom kiest. Als je voor een kunstkerstboom gaat, zitten hier natuurlijk verschillende voordelen aan verbonden.

Kunstkerstbomen blijven altijd mooi

Kunstkerstbomen zijn bijna niet van echt te onderscheiden en daarom is het tegenwoordig zeker de mooie waard om te kiezen voor een kunstkerstboom. Het grote voordeel van kunstkerstbomen is dat je ze kan opzetten wanneer jij het wilt. Ze blijven altijd mooi en zo kun je nog langer genieten van alles wat met kerst te maken heeft!

 

Kunstkerstbomen geven minder rommel

Het opzetten en afbreken van een echte kerstboom is altijd een moment waar veel naalden, alsook stof en vuil bij loskomen. Een kunstkerstboom laat geen naalden los en dat zorgt ervoor dat je veel minder rommel in huis krijgt. Verder laat een echte kerstboom naalden los naarmate de kerstboom langer in je kamer staat. Ook dat probleem is niet van toepassing met een kunstkerstboom. Tot slot zitten in een echte kerstboom veel beestjes en die haal je allemaal mee naar binnen. Al bij al blijft je huis bij het opzetten van een kunstkerstboom een stuk schoner, doordat dit allemaal (bijna) niet van toepassing is.

 

Kunstkerstbomen zijn minder brandgevaarlijk

Een echte kerstboom droogt uit als die voor een langere periode binnen staat. Doordat een echte kerstboom uitdroogt, bestaat er een grotere kans dat de kerstboom in brand kan vliegen. Het gevaar schuilt hem in de warmte van de lichtjes die in de kerstboom hangen. Een kunstkerstboom is daarom op het gebied van brandveiligheid een stuk veiliger dan een echte kerstboom.  

 

Is een kunstkerstboom een duurzame oplossing?

Zoals je hierboven kunt lezen is een kunstkerstboom in huis een ideale oplossing om verschillende redenen. Een belangrijke andere reden om te kiezen voor een kunstkerstboom is omdat een kunstkerstboom duurzamere oplossing kan zijn. Naar schatting haal je voordeel voor het milieu uit een kunstkerstboom als je deze minimaal 6 tot 10 jaar mee laat gaan. Dit is echter een voorzichtige schatting. Uit onderzoek blijkt dat je eigenlijk zo’n 9 tot 17 jaar met een kunstkerstboom zou moeten doen om de uitstoot t.o.v. de uitstoot van een echte kerstboom te compenseren. Wil je graag een kunstkerstboom in huis? Ga dan voor een degelijke kunstkerstboom die ook zeker veel jaren mee kan. Zo is het niet alleen voordelig voor jezelf, maar ook voor de wereld om je heen.

 

Kunstkerstbomen bij Tuincentrum Leurs

Ben je overtuigd en ga je voor een nieuwe kunstkerstboom? Wij hebben veel mooie kunstkerstbomen op onze kerstshow alsook online op onze webshop staan. Heb je advies nodig over welke kunstkerstboom het beste bij jouw wensen aansluit? Onze gespecialiseerde medewerkers helpen je graag verder en je bent dan ook dagelijks welkom voor passend advies. Neem hier een kijkje voor onze actuele openingstijden en kom gezellig kerstshoppen bij ons!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 tips om van jouw kerstdorp een succes te maken
...

Lees meer...
Kersttrend 2022 – Bohemian Forest

De Bohemian Forest kersttrend is voor echte natuurliefhebbers die het buitenleven het liefste mee naar binnen nemen. Samen met je vrienden ga je het bos in om de feestdagen te vieren en te genieten van elkaars gezelligheid. Geniet jij ook zo van de serene rust die de natuur met zich meebrengt? Dan is Bohemian Forest zeker iets voor jou.

...Lees meer...
10 x lichtbolinspiratie voor tijdens de feestdagen

We gaan richting de wintermaanden en dat betekent dat de dagen weer korter worden. De afgelopen jaren zagen we steeds meer straten oplichten met onze prachtige lichtbollen aan de gevel. Door deze lichtpuntjes ontstond een prachtige sfeer in het donker. Maar wist je dat de lichtbollen ook voor binnen ontzettend mooi zijn...

Lees meer...
Kersttrend 2022 - So this is Christmas

De klassieker So this is Christmas is een prachtige kersttrend die altijd goed is. Hierbij worden de feestdagen gevierd met veel ouderwetse gezelligheid en een vleugje nostalgie. Vind jij het heerlijk om terug te gaan naar de oude en vertrouwde kerstdagen? Dan is So this is Christmas echt iets voor jou.

...Lees meer...