Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Het geheim van mooie paasdecoratie in huis

Het geheim van mooie paasdecoratie in huis

Tegenwoordig halen steeds meer mensen de gezelligheid van Pasen in huis met gezellige paastakken in een vaas. Ben jij benieuwd welke takken je hier het beste voor kan gebruiken en hoe je de takken leuk kunt versieren? Wij helpen je!

 

Welke takken gebruik je voor paasdecoratie?

Om je eigen paastakken in een vaas te zetten kun je verschillende soorten takken gebruiken. Allereerst is het handig om te weten dat er geen officiële datum is om je paasversiering in huis te halen. De paastakken kun je dus in huis halen wanneer jij dat wil, maar veel mensen houden Palmzondag aan om paastakken in huis te halen.

Met Pasen worden takken van een boom gebruikt. Het grote voordeel hiervan is dat takken van een boom zich vaak lang goed houden. Dat wetende, kun je verder zelf bepalen wanneer je aan de slag gaat om jouw takken en paasdecoratie bij elkaar te zoeken. De meest gekozen paastakken zijn over het algemeen de magnolia, kronkelhazelaar, kronkelwilg en de forsythia.

Magnolia

De magnolia staat in maart tot mei in bloei en heeft prachtige openslaande bloemen in de kleuren wit, roze en paars. Magnolia takken zijn ideaal om te gebruiken als paastakken, zeker als bloeiende tak voor je paasdecoratie.

Kronkelhazelaar

Ben je op zoek naar mooie kronkelige takken? Dan zijn de takken van de kronkelhazelaar toch wel de mooiste om te gebruiken als paasdecoratie. Daarnaast is de kronkelhazelaar een sierheester die in vele tuinen groeit en daardoor kun je hier heel gemakkelijk aan komen.

Kronkelwilg

Naast de takken van de kronkelhazelaar, heeft de kronkelwilg ook erg mooie gedraaide takken om te gebruiken als paastakken. Wil je dus leuke gekrulde takken in een vaas zetten? Ga dan eens op zoek naar de kronkelwilg.

Forsythia

De Forsythia herken je aan de prachtige gele bloemen en is een perfecte paastak voor in huis. Geel is natuurlijk helemaal de kleur van Pasen en omdat ze al beginnen te bloeien in februari, heb je door de prachtige bloemen van de Forsythia weinig paasversiering meer nodig.

 

          
 

Hang je paastakken vol met leuke versieringen

Als je geschikte paastakken hebt gevonden, kun je ervoor kiezen om de takken te versieren met paasdecoratie. Natuurlijk is dat niet verplicht, want sommige takken staan zo mooi in bloei dat het versieren van de takken niet nodig is. Wil je wel aan de slag met wat extra paasitems in huis? Dan kun je er kiezen voor kiezen om leuke eitjes van glas, papier en hout in de takken te hangen.

Natuurlijk is het nóg leuker om zelf aan de slag te gaan en mooie paasdecoratie te maken. Dit kan met vrolijke uitgeblazen eitjes, strikjes en veertjes. Maar ook eitjes van gekleurd papier, strijkkraaltjes en klei zijn eenvoudig en ontzettend leuk om te maken met kinderen.

 

          

 

Maak het af met paasdecoratie en vrolijke voorjaarsbloeiers

Naast de paastakken, staat het altijd gezellig om op meerdere plekken in huis paasdecoratie terug te laten komen. Gebruik hiervoor leuke paashaasjes, vaasjes met tulpen en bloemstukjes met bolletjes op pot zoals hyacinten, irissen en narcissen. Zorg bij de bolletjes op pot bloemen ervoor dat je huis koeler is, dat je ze weghoudt van de fruitschaal en dat je ze natuurlijk voldoende water geeft. Zo kun jij heel lang genieten van gezellige lentesferen in huis!

 

Ga jij ook aan de slag met mooie paastakken, paasdecoratie en vrolijke bloemen in huis? Met bovenstaande tips staat jouw huis er tijdens de feestdagen op z’n paasbest bij!

Shop Paasdecoratie online

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

9 x de beste last-minute cadeautips

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau voor onder de boom deze kerst? Wellicht voor die ene persoon die ''alles al heeft'', die ''niets weet om te vragen'', die ''niks wilt'' of iemand die wel een extra cadeau verdient deze kerst. Wij hebben onze beste cadeautips voor je op een rij gezet: 

...Lees meer...
Kersttrend 2023 - Santa's Bakery

De feestdagen zijn in aantocht, en dat betekent dat het tijd is om je huis te versieren en te genieten van heerlijke lekkernijen. Kerst 2023 brengt een nieuw trend met zich mee: ‘Santa’s Bakery’. Deze trend omarmt de heerlijke wereld van gebakken lekkernijen, met een vleugje nostalgie en gezelligheid. Laat je inspireren door de smaakvolle en zoete tradities van Santa's Bakery en ontdek hoe je dit thema bij jou thuis kunt toepassen.

...Lees meer...
Kersttrend 2023 - All I want for Christmas

Kerst 2023 staat voor de deur, dit jaar brengen we een tijdloze klassieker tot leven met een verrassende twist: 'All I want for Christmas'. Laat je inspireren door de warme, klassieke kerstkleuren zoals rood, groen, en een vleugje bruin, samen met natuurlijke materialen en zachte luxe stoffen als versiering. Lees verder om te zien hoe je deze klassieke kerstsfeer met een twist bij jou thuis kunt creëren!

...Lees meer...
Kersttrend 2023 – Pink goes with everything!

Kerst 2023 brengt een wel heel roze trend met zich mee: 'Pink goes with everything'. Geïnspireerd door Barbie bieden we een kerstthema aan met decoratie in stijl! Lees verder en ontdek hoe je deze trend kunt toepassen bij jou thuis.

...Lees meer...