Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

5 opvallende voordelen van kamerplanten in huis

5 opvallende voordelen van kamerplanten in huis

Groen, groener, groenst! Hoe ziet jouw woonkamer er uit? Planten winnen steeds meer aan populariteit en wij begrijpen wel waarom. Voor iedereen die nog niet overtuigd is van meer groene vrienden in huis, zetten we hier 5 voordelen van planten op een rijtje.

 

1. Planten zuiveren de lucht

Planten zorgen voor een schonere leefomgeving. Via hun bladeren breken ze schadelijke stofdeeltjes zoals formaldehyde en benzeen af en zetten dit om in voedingstoffen en zuurstof. Naast het afbreken van schadelijke stoffen en produceren van zuurstof, verbeteren planten ook nog eens de luchtvochtigheid door waterdamp in de lucht te brengen. Kortom, planten maken je leefomgeving mooier én gezonder!

 

2. Planten helpen tegen stress, hoofdpijn en vermoeidheid

Zoals we hierboven al vermelden, zorgen planten voor een gezondere omgeving. Ze verbeteren de luchtkwaliteit en dat heeft een positief effect op hoofdpijn, vermoeidheid, irritaties aan de ogen en luchtwegklachten. Maar uit onderzoek is ook gebleken dat een groene omgeving een positief effect heeft op het cortisol, wat bekend staat als het stresshormoon. Het cortisolgehalte werd in een groene omgeving lager, als ook de bloeddruk en hartslag.

 

3. Planten zorgen voor een goed humeur

Planten verbeteren je humeur. Dat komt omdat ze een rustgevende werking hebben en dat resulteert in een lagere bloeddruk, meer ontspanning en een vrolijker gevoel. Het blijkt zelfs zo te zijn dat je zelfverzekerder en energieker voelt met groene vrienden in een kamer. 

 

          

 

4. Planten verbeteren de concentratie en maken je productiever

Uit onderzoek is gebleken dat planten in je omgeving helpen met het verhogen van je aandacht bij een vermoeiende taak. Dat betekent dat je beter kan concentreren en minder snel vermoeid raakt in een omgeving met planten als je bijvoorbeeld aan het studeren bent. Zet je planten op kantoor neer, dan zorgt dat zelfs voor minder ziekteverzuim.  

 

5. Planten verbeteren je nachtrust

Last but not least. Planten zorgen voor een betere nachtrust. Vooral luchtzuiverende planten dragen bij aan een beter klimaat in je slaapkamer. Er zijn planten die zelfs bekend staan om ’s nachts deze luchtzuiverende werking te hebben zoals de ananasplant. De ananasplant geeft het enzym bromeliane af wat ontstekingsremmend werkt en volgens sommigen zou het zelfs helpen tegen snurkers in bed.

 

Heb je dit blogartikel gelezen en ben je ook overtuigd van de helende werking van planten? Neem dan ook zeker een kijkje online tussen onze collectie kamerplanten online of in onze winkel.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

6 tips voor konijnen in de winter

Wil jij jouw konijn ook in de wintermaanden buiten laten verblijven? Veel konijnen kunnen ’s winters goed buiten zijn, maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder lees je alles wat je moet weten om jouw konijn ook de wintermaanden goed door te laten komen.

...Lees meer...
Alle Lemax kerstthema’s op een rijtje

Heb je altijd al willen weten wat nu precies het verschil is tussen alle kerstthema’s van Lemax?  Wij zetten ze allemaal voor je op een rijtje.

...Lees meer...
In 5 eenvoudige stappen je kerstboom optuigen

De kerstboom optuigen is (voor velen) hét leukste gedeelte in de aanloop naar Kerstmis. Maar ieder jaar is het toch weer even nadenken. Moet eerst de verlichting erin of begin je met de piek? Wij leggen in vijf stappen uit hoe je eenvoudig jouw kerstboom laat stralen in huis.

...Lees meer...
Kersttrend 2021 - Magical Garden

Met de speelse kersttrend Magical Garden decoreer jij jouw huis tijdens de feestdagen om tot een magische kerstwereld. Hierin kun je verschillende tinten roze combineren met terracotta en zilver. 

Lees meer...