Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

In 5 eenvoudige stappen je kerstboom optuigen

In 5 eenvoudige stappen je kerstboom optuigen

De kerstboom optuigen is (voor velen) hét leukste gedeelte in de aanloop naar Kerstmis. Maar ieder jaar is het toch weer even nadenken. Moet eerst de verlichting erin of begin je met de piek? Wij leggen in vijf stappen uit hoe je eenvoudig jouw kerstboom laat stralen in huis.

 

1. Kerstboom vastzetten

First things first. Een kerstboom koop je met óf zonder kluit. Voor beide varianten geldt: begin met het vastzetten van je kerstboom.

Indien je kerstboom géén kluit heeft, kun je hem vastzetten met behulp van een kerstboomstandaard. De EasyFix is zo’n kerstboomstandaard waarmee jij jouw kerstboom in een handomdraai stevig vastzet. 

Heb je een kerstboom mét kluit? Dan wordt de kluit vaak beschermd met een juten zak. Thuis kun je de juten zak van de kluit verwijderen voordat je de kluit in een (kweek)pot plaatst. Een kweekpot heeft gaatjes onderin waar het overtollige water uit weg kan lopen. Zet daarom altijd iets onder de kweekpot zodat het water niet op de vloer terecht komt. In de (kweek)pot vul je de kluit aan met verse aarde, zodat de wortels nieuwe voedingsstoffen kunnen opnemen. Tot slot, dek je de onderkant van de kerstboom af met een decoratieve kerstboomrok, mand of grottenpapier.

 

2. Kerstboomverlichting

Staat je kerstboom eenmaal stevig op zijn plek? Dan is het tijd om de kerstboomverlichting aan te brengen. Controleer altijd van tevoren of alle lampjes het doen. Daarna hang je de kerstboomverlichting rustig in de takken van de kerstboom en zorg je dat de stekker het stopcontact nog in kan. Als je de kerstboom rond bent met je verlichting, kun je van een afstandje een blik werpen op de verdeling ervan. Helemaal tevreden? Duw dan sommige lampjes wat verder tegen de stam aan om meer diepte te creëren.

 

          

 

3. Piek

Dan is het tijd voor de piek! Dit is toch wel het leukste gedeelte tijdens het versieren van de kerstboom. Nu zal je denken: waarom eerst de piek? De reden is heel simpel. Door eerst de piek in de top van de kerstboom te plaatsen, voorkom je dat kerstballen uit de kerstboom kunnen worden getikt. Wist je trouwens dat er tegenwoordig veel verschil zit in hoe je de top van een kerstboom kunt decoreren? Natuurlijk is er de klassieke piek, maar je kunt ook kiezen voor een ster, strik of zelfs misschien gewoon niets.

 

4. Slingers

Als je slingers in je kerstboom hangt, kun je dat beter doen voordat je de kerstballen erin gaat hangen. De slingers leg je, net als de kerstboomverlichting, rustig op de takken van de kerstboom neer. Zorg hierbij voor een natuurlijke en golvende beweging. Daarna druk je, ook net als de kerstboomverlichting, enkele stukken van de slingers wat dieper de boom in. Zo zorg je voor meer diepte en creëer je een mooie schittering doordat de kerstboomverlichting op de slingers schijnt.   

 

5. Kerstballen en details

Eindelijk is het moment daar en mag je de kerstballen in de boom hangen. Indien je verschillende soorten ornamenten hebt, kun je het beste beginnen met een basis. De basis bestaat vaak uit eenvoudige, ronde kerstballen van een bepaald kleurenpalet. Hiermee creëer je een stabiele ondertoon en vanuit daar kun je aan de slag met de finishing touch.

De ornamenten met verschillende vormen, kleuren en patronen kun je nu toevoegen. Maak er een mooie combinatie van en wees niet bang om je kerstboom vol te hangen. Natuurlijk kun je daarna nog kiezen om andere elementen toe te voegen zoals bessentakken, droogbloemen en zelfs veren. Maak van je kerstboom jouw eigen creatie en wees niet bang om uit te pakken deze kerst!

 

Nadat je de kerstboom helemaal hebt staan, kunnen de lampjes aan en kan het genieten beginnen! 

          

 

          

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

6 tips voor konijnen in de winter

Wil jij jouw konijn ook in de wintermaanden buiten laten verblijven? Veel konijnen kunnen ’s winters goed buiten zijn, maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder lees je alles wat je moet weten om jouw konijn ook de wintermaanden goed door te laten komen.

...Lees meer...
5 opvallende voordelen van kamerplanten in huis

Kamerplanten hebben brengen veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Voor iedereen die nog niet overtuigd is van meer groene vrienden in huis, zetten we hier 5 voordelen van planten op een rijtje.

Lees meer...
Alle Lemax kerstthema’s op een rijtje

Heb je altijd al willen weten wat nu precies het verschil is tussen alle kerstthema’s van Lemax?  Wij zetten ze allemaal voor je op een rijtje.

...Lees meer...
Kersttrend 2021 - Magical Garden

Met de speelse kersttrend Magical Garden decoreer jij jouw huis tijdens de feestdagen om tot een magische kerstwereld. Hierin kun je verschillende tinten roze combineren met terracotta en zilver. 

Lees meer...