Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Alle voordelen van de Weber Mastertouch barbecue

Alle voordelen van de Weber Mastertouch barbecue

Ga jij deze zomer ook weer heerlijk barbecueën? Er zijn veel verschillende barbecues verkrijgbaar met ieder hun eigen voordelen. Toch is de houtskoolbarbecue voor velen nog steeds een grote favoriet. Wij laten met de Weber Mastertouch zien welke voordelen deze houtskoolbarbecue heeft en hoe jij hem goed kunt gebruiken.

 

Ultiem barbecuegevoel met een houtskoolbarbecue

Allereerst is het belangrijk om uit te leggen wat het doel van barbecueën is. Tijdens het barbecueën wil je de volledige controle over het vuur, de temperatuur en de duur. Wanneer deze drie elementen mooi in balans zijn, zal dit resulteren in een perfect gegrilde vlees, groenten en zelfs vis. Bepaal per gerecht wat nodig is om tot het beste resultaat te komen en ga aan de hand daarvan het spel van barbecueën aan.

 

De voordelen van de Weber Mastertouch

De Weber Mastertouch is een barbecue die ervoor zorgt dat de balans over het vuur, de temperatuur en de duur, goed gecontroleerd kan worden. De deksel van de barbecue werkt met een scharnier en kan eenvoudig naar achter geklapt worden. Zo heb jij tijdens het barbecueën allebei je handen vrij om mee te werken. Daarnaast zit er een handige temperatuurmeter op de deksel waarmee eenvoudig de omgevingstemperatuur in de barbecue gemeten kan worden. Wil je de temperatuur van het vlees meten? Dan kun je gebruik maken van een kerntemperatuur zoals de iGrill of de Connect Hub. De Weber Mastertouch heeft hiervoor zelfs een eigen houder waar je de kerntemperatuurmeter eenvoudig op kan zetten tijdens het grillen.

     

 

Hoe steek ik een houtskoolbarbecue aan?

Het aansteken van een houtskoolbarbecue is ontzettend eenvoudig. Gebruik hiervoor drie Weber Natural Lighter Cubes aanmaakblokjes en steek deze aan de schuine kant aan. Leg de blokjes op het rooster en zet de brikettenstarter op het rooster over de aanmaakblokjes. Vul vervolgens de starter met briketten en laat de briketten warm worden.

Met een barbecue van Weber ga je met indirect vuur aan de slag. Vul de twee brikettenhouders die aan de zijkant van de barbecue liggen. In het midden zet je een aluminium bakje gevuld met water. Het bakje met water vangt het vet op van het vlees en zorgt dat de barbecue makkelijker schoon te maken is. Daarnaast fungeert het water als een soort buffer waardoor de temperatuur langer constant blijft.

Het is natuurlijk ook mogelijk om met direct vuur te barbecueën. Dat doe je meestal tijdens het grillen van een stuk vlees. Bij de Weber Mastertouch kun je heel eenvoudig de twee brikettenhouders naar het midden te verplaatsen. Vervolgens kun je zelfs ervoor kiezen om een steakrooster in de barbecue te plaatsen. Als je boven de briketten wat houtskool legt zorgt dat voor een nog hogere temperatuur. Het vlees wordt op deze manier direct gegaard met een temperatuur die kan oplopen tot 250 - 300 °C.

 

 

Hoe maak ik een houtskoolbarbecue schoon?

De propeller binnenin de Weber Mastertouch zorgt enerzijds voor het regulieren van de luchttoevoer, maar kun je ook gebruiken om het as na het barbecueën af te voeren. Door aan de propeller te draaien verplaatst het as zich naar beneden en wordt het in een beker onderaan de barbecue opgevangen. Het as kun je weggooien in de afvalbak, maar natuurlijk is het ook mogelijk om het uit te strooien bij beplanting.

Als het as eenmaal uit de barbecue is gehaald, is het tijd om het rooster schoon te maken. Doe dit als de barbecue nog enigszins warm is. Etensresten schrob je namelijk eenvoudiger van het rooster af als het nog niet helemaal afgekoeld is. Neem een borstel zoals bijvoorbeeld de Weber driezijdige borstel en schrob daarmee hard over het rooster heen. Verwijder de vuilresten en zet de barbecue op een droge plek weg neer. Zo kun jij de volgende keer weer heerlijk barbecueën!

 

      

 

Bekijk hier al onze handige tips van de Weber Mastertouch:

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

9 x de beste last-minute cadeautips

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau voor onder de boom deze kerst? Wellicht voor die ene persoon die ''alles al heeft'', die ''niets weet om te vragen'', die ''niks wilt'' of iemand die wel een extra cadeau verdient deze kerst. Wij hebben onze beste cadeautips voor je op een rij gezet: 

...Lees meer...
Kersttrend 2023 - Santa's Bakery

De feestdagen zijn in aantocht, en dat betekent dat het tijd is om je huis te versieren en te genieten van heerlijke lekkernijen. Kerst 2023 brengt een nieuw trend met zich mee: ‘Santa’s Bakery’. Deze trend omarmt de heerlijke wereld van gebakken lekkernijen, met een vleugje nostalgie en gezelligheid. Laat je inspireren door de smaakvolle en zoete tradities van Santa's Bakery en ontdek hoe je dit thema bij jou thuis kunt toepassen.

...Lees meer...
Kersttrend 2023 - All I want for Christmas

Kerst 2023 staat voor de deur, dit jaar brengen we een tijdloze klassieker tot leven met een verrassende twist: 'All I want for Christmas'. Laat je inspireren door de warme, klassieke kerstkleuren zoals rood, groen, en een vleugje bruin, samen met natuurlijke materialen en zachte luxe stoffen als versiering. Lees verder om te zien hoe je deze klassieke kerstsfeer met een twist bij jou thuis kunt creëren!

...Lees meer...
Kersttrend 2023 – Pink goes with everything!

Kerst 2023 brengt een wel heel roze trend met zich mee: 'Pink goes with everything'. Geïnspireerd door Barbie bieden we een kerstthema aan met decoratie in stijl! Lees verder en ontdek hoe je deze trend kunt toepassen bij jou thuis.

...Lees meer...