Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Alle voordelen van de Weber Mastertouch barbecue

Alle voordelen van de Weber Mastertouch barbecue

Ga jij deze zomer ook weer heerlijk barbecueën? Er zijn veel verschillende barbecues verkrijgbaar met ieder hun eigen voordelen. Toch is de houtskoolbarbecue voor velen nog steeds een grote favoriet. Wij laten met de Weber Mastertouch zien welke voordelen deze houtskoolbarbecue heeft en hoe jij hem goed kunt gebruiken.

 

Ultiem barbecuegevoel met een houtskoolbarbecue

Allereerst is het belangrijk om uit te leggen wat het doel van barbecueën is. Tijdens het barbecueën wil je de volledige controle over het vuur, de temperatuur en de duur. Wanneer deze drie elementen mooi in balans zijn, zal dit resulteren in een perfect gegrilde vlees, groenten en zelfs vis. Bepaal per gerecht wat nodig is om tot het beste resultaat te komen en ga aan de hand daarvan het spel van barbecueën aan.

 

De voordelen van de Weber Mastertouch

De Weber Mastertouch is een barbecue die ervoor zorgt dat de balans over het vuur, de temperatuur en de duur, goed gecontroleerd kan worden. De deksel van de barbecue werkt met een scharnier en kan eenvoudig naar achter geklapt worden. Zo heb jij tijdens het barbecueën allebei je handen vrij om mee te werken. Daarnaast zit er een handige temperatuurmeter op de deksel waarmee eenvoudig de omgevingstemperatuur in de barbecue gemeten kan worden. Wil je de temperatuur van het vlees meten? Dan kun je gebruik maken van een kerntemperatuur zoals de iGrill of de Connect Hub. De Weber Mastertouch heeft hiervoor zelfs een eigen houder waar je de kerntemperatuurmeter eenvoudig op kan zetten tijdens het grillen.

     

 

Hoe steek ik een houtskoolbarbecue aan?

Het aansteken van een houtskoolbarbecue is ontzettend eenvoudig. Gebruik hiervoor drie Weber Natural Lighter Cubes aanmaakblokjes en steek deze aan de schuine kant aan. Leg de blokjes op het rooster en zet de brikettenstarter op het rooster over de aanmaakblokjes. Vul vervolgens de starter met briketten en laat de briketten warm worden.

Met een barbecue van Weber ga je met indirect vuur aan de slag. Vul de twee brikettenhouders die aan de zijkant van de barbecue liggen. In het midden zet je een aluminium bakje gevuld met water. Het bakje met water vangt het vet op van het vlees en zorgt dat de barbecue makkelijker schoon te maken is. Daarnaast fungeert het water als een soort buffer waardoor de temperatuur langer constant blijft.

Het is natuurlijk ook mogelijk om met direct vuur te barbecueën. Dat doe je meestal tijdens het grillen van een stuk vlees. Bij de Weber Mastertouch kun je heel eenvoudig de twee brikettenhouders naar het midden te verplaatsen. Vervolgens kun je zelfs ervoor kiezen om een steakrooster in de barbecue te plaatsen. Als je boven de briketten wat houtskool legt zorgt dat voor een nog hogere temperatuur. Het vlees wordt op deze manier direct gegaard met een temperatuur die kan oplopen tot 250 - 300 °C.

 

 

Hoe maak ik een houtskoolbarbecue schoon?

De propeller binnenin de Weber Mastertouch zorgt enerzijds voor het regulieren van de luchttoevoer, maar kun je ook gebruiken om het as na het barbecueën af te voeren. Door aan de propeller te draaien verplaatst het as zich naar beneden en wordt het in een beker onderaan de barbecue opgevangen. Het as kun je weggooien in de afvalbak, maar natuurlijk is het ook mogelijk om het uit te strooien bij beplanting.

Als het as eenmaal uit de barbecue is gehaald, is het tijd om het rooster schoon te maken. Doe dit als de barbecue nog enigszins warm is. Etensresten schrob je namelijk eenvoudiger van het rooster af als het nog niet helemaal afgekoeld is. Neem een borstel zoals bijvoorbeeld de Weber driezijdige borstel en schrob daarmee hard over het rooster heen. Verwijder de vuilresten en zet de barbecue op een droge plek weg neer. Zo kun jij de volgende keer weer heerlijk barbecueën!

 

      

 

Bekijk hier al onze handige tips van de Weber Mastertouch:

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Het voordeel van een kunstkerstboom

Tegenwoordig zijn kunstkerstbomen bijna niet meer van echte kerstbomen te onderscheiden. Ieder jaar kun je jouw kunstkerstboom weer opnieuw gebruiken en ze zijn ook nog eens gemakkelijk in onderhoud. Dat maakt een kunstkerstboom ideaal voor in huis. Wil jij een mooie kunstkerstboom deze feestdagen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

...Lees meer...
Hoeveel kost het om mijn kerstboom te verlichten?

Over een tijdje zijn de feestdagen weer in zicht en kunnen we weer de kerstboom opzetten. Toch vragen steeds meer mensen zich af of ze nog wel de kerstboom willen opzetten omdat ze niet weten hoe duur het is om de verlichting te laten branden. Gelukkig kunnen wij jou gerust stellen. Het verlichten van je kerstboom (en zeker op LED kerstboomverlichting) stelt weinig voor. Het kost zelfs minder dan een kopje koffie! Wil je weten hoe dat zit? Wij leggen het je uit!&nbs...

Lees meer...
5 geschikte vogelplanten voor in de winter

Het najaar is een perfect moment om bomen en struiken aan te planten in je tuin. Waarom? Omdat de wortels de kans krijgen zich om in de wintermaanden alvast te ontwikkelen en daarmee geef jij planten een enorme voorsprong in het voorjaar. Maar ook vogels zijn gebaat bij het aanplanten van bepaalde bomen en struiken in het najaar. Dat komt omdat ze de vogels in de wintermaanden voorzien van voedsel en schuilplaatsen. Ben jij ook benieuwd welke planten je tuin winterg...

Lees meer...
Deze 6 planten zijn het geheim tegen wespen

Zit je in de zomer ook zo graag buiten? Gezellig barbecueën en tot in de late avonduren tafelen met vrienden en familie, dat is pas echt het ultieme zomergevoel! Maar zodra de zoetigheid op tafel komt, weten ook wespen de weg naar jouw tafel te vinden. Gelukkig is daar iets tegen te doen, want wist je dat er verschillende planten zijn die wespen graag vermijden? Wij vertellen je hier welke dat zijn.

...Lees meer...