Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Vlinders in je tuin

Vlinders in je tuin

Wil je meer over vlinders weten? Kom dan tussen 27 juni en 5 juli naar het tuincentrum waar medewerkers uw vragen over vlinders kunnen beantwoorden!

Bijna iedereen vindt vlinders schitterend en heel bijzonder. Hun fladderende vlucht heeft iets onbeholpens en aandoenlijks. Toch vliegen ze uiterst efficiënt. Een vlinder verbruikt vliegend veel minder energie dan een bij of wesp. Ze hebben ook niet dat irritante van vliegen, muggen of kevers. Het is geweldig als er een op je arm neerstrijkt en zijn stralende vleugels van dichtbij laat bewonderen. Vlinders zijn fantastisch!

TOP 10 VLINDERPLANTEN

1. Vlinderstruik (Buddleja davidii)
2. IJzerhard (Verbena bonariensis)
3. Wilde marjolein (Origanum vulgare)
4. Beemdkroon (Knautia arvensis)
5. Damastbloem (Hesperis matronalis)
6. Hemelsleutel (Sedum spectabile)
7. Herfstaster (Aster novi-belgii)
8. Koninginnenkruid (Eupatorium purpureum)
9. Rode zonnehoed (Echinacea purpurea)
10. Bergamot (Monarda fistulosa)

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

4x de mooiste mediterrane planten

Met mediterrane tuinplanten waan jij je in een zuidelijke oase van rust, ontspanning en geluk. Mediterrane planten zijn ontzettend populair en daarom zetten wij hier de vier meest gekozen voor je op een rijtje.

...Lees meer...
Alles wat je moet weten over hydroplanten

Hydroplanten winnen steeds meer aan populariteit en wij begrijpen wel waarom. Voor planten van de hydrocultuur heb je namelijk geen groene vingers nodig. Doordat ze op water leven kan iedereen voor een mooie hydroplant zorgen. Hier lees je wat hydroplanten precies zijn en hoe je ze moet verzorgen.

...Lees meer...
Ga voor een prachtig groen gazon!

Is het gras groener bij de buren? Dan is het tijd om te bemesten. Een mooi gazon is eenvoudiger te behalen dan je denkt. Met de juiste bemesting en voldoende onderhoud zorg jij voor een stralend groen gazon deze zomer. Hier lees je alles wat je moet weten over het bemesten van jouw gazon.

...Lees meer...
Alle voordelen van de Weber Mastertouch barbecue

Ga jij deze zomer ook weer heerlijk barbecueën? Er zijn veel verschillende barbecues verkrijgbaar met ieder hun eigen voordelen. Toch is de houtskoolbarbecue voor velen nog steeds een grote favoriet. Wij laten met de Weber Mastertouch zien welke voordelen deze houtskoolbarbecue heeft en hoe jij hem goed kunt gebruiken.

...Lees meer...