Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

In vier stappen je tuin lenteklaar!

In vier stappen je tuin lenteklaar!

 

Heerlijk hé, die lentezon? Het voorjaar is in zicht en de eerste krokussen en sneeuwklokjes laten zich zien. Het is de tijd van het jaar om heerlijk aan de slag te gaan in je tuin. Alles van de winter mag eruit en de vrolijkheid van de lente mag erin! Met deze vier handige tips maak jij jouw tuin eenvoudig lenteklaar!

 

1. Gazon verticuteren en bemesten

Een frisgroen gazon begint bij het verticuteren in het vroege voorjaar. Door te verticuteren zorg je dat de grond onder het gras wat loskomt en er lucht en licht bij kan. Daarnaast helpt verticuteren om onkruid en mos tegen te gaan. Strooi na het verticuteren je kalk over het gras en zo zorg jij ervoor dat jouw gazon er weer prachtig bij komt te liggen. Nadat je de eerste keer hebt grasgemaaid, is het slim om je gazon te bemesten. Het gras heeft vaak behoefte aan wat extra voeding. Wanneer je bemest vóór een regenbui, kan de mest goed in het gazon trekken. Pas alleen wel op dat je niet te veel bemest.

 

2. Onkruid verwijderen

Het is niet het leukste taakje, maar het levert zoveel op. Je tuin leeft op wanneer het onkruid eruit is gehaald en het helpt tegen nog meer onkruid in je tuin. Door de zon groeit het onkruid en vormen ze snel bloemen en zaden om zich te vermenigvuldigen. Begin daarom nu alvast met het wieden van onkruid en je tuin ziet er langer mooi uit.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om planten dichter op elkaar te planten en bodembedekkers te planten. Doordat er weinig zon bijkomt, krijgt onkruid minder kans om te groeien en dat scheelt je veel in onderhoud. Onkruid verwijderen langs randen en stenen? Daarvoor kun je gebruik maken van een onkruidbrander. Hiermee haal jij eenvoudig ongewenste begroeiing weg.

 

     

 

3. Snoeien

Een tuin klaar maken voor de lente betekent snoeien! Door planten te snoeien bevorder je de groei en dat voor een mooie bloei. Maart is bij uitstek het moment om rozen en hortensia’s te snoeien. Daarnaast is het voorjaar geschikt om fruitbomen, heggen, bessen- en druivenstruiken en kuipplanten te snoeien. Zo zorg jij voor een mooie groene en bloeiende tuin!

 

4. Zaaien en planten

Heb je in het najaar voorjaarsbloeiende bloembollen geplant? Dan zullen deze in het voorjaar uit de grond schieten. Als eerste zullen de krokussen en narcissen zich laten zien om vervolgens de ruimte te geven aan de andere voorjaarsbloeiers.

De lente zorgt voor vrolijkheid en brengt weer kleur met zich mee en dat wil je natuurlijk ook in je tuin. Door vrolijke voorjaarsbloemen in je tuin te planten, haal jij direct de lentesfeer naar je tuin toe. Je hebt verschillende voorjaarsbloemen, zoals tulpen en viooltjes, die je in het voorjaar in bakken, borders en bloempotten kunt planten.

Vanaf april tot half juni kunnen de zomerbloeiers geplant worden. Zomerbloeiers worden ook wel knollen genoemd en zijn bijvoorbeeld dahlia’s, begonia’s en gladiolen. Deze knollen kun je juist planten na de laatste nachtvorst. Kies een mooi plekje uit met wat zon en jouw bloembollen zullen uitgroeien tot een vrolijk plaatje in de zomer.

 

     

 

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Het voordeel van een kunstkerstboom

Tegenwoordig zijn kunstkerstbomen bijna niet meer van echte kerstbomen te onderscheiden. Ieder jaar kun je jouw kunstkerstboom weer opnieuw gebruiken en ze zijn ook nog eens gemakkelijk in onderhoud. Dat maakt een kunstkerstboom ideaal voor in huis. Wil jij een mooie kunstkerstboom deze feestdagen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

...Lees meer...
Hoeveel kost het om mijn kerstboom te verlichten?

Over een tijdje zijn de feestdagen weer in zicht en kunnen we weer de kerstboom opzetten. Toch vragen steeds meer mensen zich af of ze nog wel de kerstboom willen opzetten omdat ze niet weten hoe duur het is om de verlichting te laten branden. Gelukkig kunnen wij jou gerust stellen. Het verlichten van je kerstboom (en zeker op LED kerstboomverlichting) stelt weinig voor. Het kost zelfs minder dan een kopje koffie! Wil je weten hoe dat zit? Wij leggen het je uit!&nbs...

Lees meer...
5 geschikte vogelplanten voor in de winter

Het najaar is een perfect moment om bomen en struiken aan te planten in je tuin. Waarom? Omdat de wortels de kans krijgen zich om in de wintermaanden alvast te ontwikkelen en daarmee geef jij planten een enorme voorsprong in het voorjaar. Maar ook vogels zijn gebaat bij het aanplanten van bepaalde bomen en struiken in het najaar. Dat komt omdat ze de vogels in de wintermaanden voorzien van voedsel en schuilplaatsen. Ben jij ook benieuwd welke planten je tuin winterg...

Lees meer...
Deze 6 planten zijn het geheim tegen wespen

Zit je in de zomer ook zo graag buiten? Gezellig barbecueën en tot in de late avonduren tafelen met vrienden en familie, dat is pas echt het ultieme zomergevoel! Maar zodra de zoetigheid op tafel komt, weten ook wespen de weg naar jouw tafel te vinden. Gelukkig is daar iets tegen te doen, want wist je dat er verschillende planten zijn die wespen graag vermijden? Wij vertellen je hier welke dat zijn.

...Lees meer...