Vandaag geopend van 09:00 t/m 21:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

In vier stappen je tuin lenteklaar!

In vier stappen je tuin lenteklaar!

 

Heerlijk hé, die lentezon? Het voorjaar is in zicht en de eerste krokussen en sneeuwklokjes laten zich zien. Het is de tijd van het jaar om heerlijk aan de slag te gaan in je tuin. Alles van de winter mag eruit en de vrolijkheid van de lente mag erin! Met deze vier handige tips maak jij jouw tuin eenvoudig lenteklaar!

 

1. Gazon verticuteren en bemesten

Een frisgroen gazon begint bij het verticuteren in het vroege voorjaar. Door te verticuteren zorg je dat de grond onder het gras wat loskomt en er lucht en licht bij kan. Daarnaast helpt verticuteren om onkruid en mos tegen te gaan. Strooi na het verticuteren je kalk over het gras en zo zorg jij ervoor dat jouw gazon er weer prachtig bij komt te liggen. Nadat je de eerste keer hebt grasgemaaid, is het slim om je gazon te bemesten. Het gras heeft vaak behoefte aan wat extra voeding. Wanneer je bemest vóór een regenbui, kan de mest goed in het gazon trekken. Pas alleen wel op dat je niet te veel bemest.

 

2. Onkruid verwijderen

Het is niet het leukste taakje, maar het levert zoveel op. Je tuin leeft op wanneer het onkruid eruit is gehaald en het helpt tegen nog meer onkruid in je tuin. Door de zon groeit het onkruid en vormen ze snel bloemen en zaden om zich te vermenigvuldigen. Begin daarom nu alvast met het wieden van onkruid en je tuin ziet er langer mooi uit.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om planten dichter op elkaar te planten en bodembedekkers te planten. Doordat er weinig zon bijkomt, krijgt onkruid minder kans om te groeien en dat scheelt je veel in onderhoud. Onkruid verwijderen langs randen en stenen? Daarvoor kun je gebruik maken van een onkruidbrander. Hiermee haal jij eenvoudig ongewenste begroeiing weg.

 

     

 

3. Snoeien

Een tuin klaar maken voor de lente betekent snoeien! Door planten te snoeien bevorder je de groei en dat voor een mooie bloei. Maart is bij uitstek het moment om rozen en hortensia’s te snoeien. Daarnaast is het voorjaar geschikt om fruitbomen, heggen, bessen- en druivenstruiken en kuipplanten te snoeien. Zo zorg jij voor een mooie groene en bloeiende tuin!

 

4. Zaaien en planten

Heb je in het najaar voorjaarsbloeiende bloembollen geplant? Dan zullen deze in het voorjaar uit de grond schieten. Als eerste zullen de krokussen en narcissen zich laten zien om vervolgens de ruimte te geven aan de andere voorjaarsbloeiers.

De lente zorgt voor vrolijkheid en brengt weer kleur met zich mee en dat wil je natuurlijk ook in je tuin. Door vrolijke voorjaarsbloemen in je tuin te planten, haal jij direct de lentesfeer naar je tuin toe. Je hebt verschillende voorjaarsbloemen, zoals tulpen en viooltjes, die je in het voorjaar in bakken, borders en bloempotten kunt planten.

Vanaf april tot half juni kunnen de zomerbloeiers geplant worden. Zomerbloeiers worden ook wel knollen genoemd en zijn bijvoorbeeld dahlia’s, begonia’s en gladiolen. Deze knollen kun je juist planten na de laatste nachtvorst. Kies een mooi plekje uit met wat zon en jouw bloembollen zullen uitgroeien tot een vrolijk plaatje in de zomer.

 

     

 

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

4x de mooiste mediterrane planten

Met mediterrane tuinplanten waan jij je in een zuidelijke oase van rust, ontspanning en geluk. Mediterrane planten zijn ontzettend populair en daarom zetten wij hier de vier meest gekozen voor je op een rijtje.

...Lees meer...
Alles wat je moet weten over hydroplanten

Hydroplanten winnen steeds meer aan populariteit en wij begrijpen wel waarom. Voor planten van de hydrocultuur heb je namelijk geen groene vingers nodig. Doordat ze op water leven kan iedereen voor een mooie hydroplant zorgen. Hier lees je wat hydroplanten precies zijn en hoe je ze moet verzorgen.

...Lees meer...
Ga voor een prachtig groen gazon!

Is het gras groener bij de buren? Dan is het tijd om te bemesten. Een mooi gazon is eenvoudiger te behalen dan je denkt. Met de juiste bemesting en voldoende onderhoud zorg jij voor een stralend groen gazon deze zomer. Hier lees je alles wat je moet weten over het bemesten van jouw gazon.

...Lees meer...
Alle voordelen van de Weber Mastertouch barbecue

Ga jij deze zomer ook weer heerlijk barbecueën? Er zijn veel verschillende barbecues verkrijgbaar met ieder hun eigen voordelen. Toch is de houtskoolbarbecue voor velen nog steeds een grote favoriet. Wij laten met de Weber Mastertouch zien welke voordelen deze houtskoolbarbecue heeft en hoe jij hem goed kunt gebruiken.

...Lees meer...