Vandaag geopend van 09:00 t/m 21:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

In vier stappen je tuin lenteklaar!

In vier stappen je tuin lenteklaar!

 

Heerlijk hé, die lentezon? Het voorjaar is in zicht en de eerste krokussen en sneeuwklokjes laten zich zien. Het is de tijd van het jaar om heerlijk aan de slag te gaan in je tuin. Alles van de winter mag eruit en de vrolijkheid van de lente mag erin! Met deze vier handige tips maak jij jouw tuin eenvoudig lenteklaar!

 

1. Gazon verticuteren en bemesten

Een frisgroen gazon begint bij het verticuteren in het vroege voorjaar. Door te verticuteren zorg je dat de grond onder het gras wat loskomt en er lucht en licht bij kan. Daarnaast helpt verticuteren om onkruid en mos tegen te gaan. Strooi na het verticuteren je kalk over het gras en zo zorg jij ervoor dat jouw gazon er weer prachtig bij komt te liggen. Nadat je de eerste keer hebt grasgemaaid, is het slim om je gazon te bemesten. Het gras heeft vaak behoefte aan wat extra voeding. Wanneer je bemest vóór een regenbui, kan de mest goed in het gazon trekken. Pas alleen wel op dat je niet te veel bemest.

 

2. Onkruid verwijderen

Het is niet het leukste taakje, maar het levert zoveel op. Je tuin leeft op wanneer het onkruid eruit is gehaald en het helpt tegen nog meer onkruid in je tuin. Door de zon groeit het onkruid en vormen ze snel bloemen en zaden om zich te vermenigvuldigen. Begin daarom nu alvast met het wieden van onkruid en je tuin ziet er langer mooi uit.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om planten dichter op elkaar te planten en bodembedekkers te planten. Doordat er weinig zon bijkomt, krijgt onkruid minder kans om te groeien en dat scheelt je veel in onderhoud. Onkruid verwijderen langs randen en stenen? Daarvoor kun je gebruik maken van een onkruidbrander. Hiermee haal jij eenvoudig ongewenste begroeiing weg.

 

     

 

3. Snoeien

Een tuin klaar maken voor de lente betekent snoeien! Door planten te snoeien bevorder je de groei en dat voor een mooie bloei. Maart is bij uitstek het moment om rozen en hortensia’s te snoeien. Daarnaast is het voorjaar geschikt om fruitbomen, heggen, bessen- en druivenstruiken en kuipplanten te snoeien. Zo zorg jij voor een mooie groene en bloeiende tuin!

 

4. Zaaien en planten

Heb je in het najaar voorjaarsbloeiende bloembollen geplant? Dan zullen deze in het voorjaar uit de grond schieten. Als eerste zullen de krokussen en narcissen zich laten zien om vervolgens de ruimte te geven aan de andere voorjaarsbloeiers.

De lente zorgt voor vrolijkheid en brengt weer kleur met zich mee en dat wil je natuurlijk ook in je tuin. Door vrolijke voorjaarsbloemen in je tuin te planten, haal jij direct de lentesfeer naar je tuin toe. Je hebt verschillende voorjaarsbloemen, zoals tulpen en viooltjes, die je in het voorjaar in bakken, borders en bloempotten kunt planten.

Vanaf april tot half juni kunnen de zomerbloeiers geplant worden. Zomerbloeiers worden ook wel knollen genoemd en zijn bijvoorbeeld dahlia’s, begonia’s en gladiolen. Deze knollen kun je juist planten na de laatste nachtvorst. Kies een mooi plekje uit met wat zon en jouw bloembollen zullen uitgroeien tot een vrolijk plaatje in de zomer.

 

     

 

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kersttrend 2021 - Magical Garden

Met de speelse kersttrend Magical Garden decoreer jij jouw huis tijdens de feestdagen om tot een magische kerstwereld. Hierin kun je verschillende tinten roze combineren met terracotta en zilver. 

Lees meer...
Kersttrend 2021 - Christmas Classics

De klassieke kersttrend van 2021 is Christmas Classics. De kleur rood staat samen met de kleuren groen en goud centraal. Deze prachtige kersttrend is zoals we Kerstmis kennen. 

Lees meer...
Kersttrend 2021 - Forest Friends

Forest Friends de kersttrend van 2021 waarbij de natuur centraal staat. Groen en bruin worden gecombineerd met licht gouden details. 

Lees meer...
Kersttrend 2021 - Winter Joy

Winter Joy is de kersttrend van 2021. In dit winterse thema wordt het ijsparadijs buiten gecombineerd met de knusse gezelligheid van binnen. 

Lees meer...