Vandaag zijn wij helaas gesloten
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Top 5 luchtzuiverende kamerplanten

Top 5 luchtzuiverende kamerplanten

Wist je dat de luchtkwaliteit waarin wij leven, ontzettend belangrijk is voor onze gezondheid? Daarom is het des te belangrijker om planten in huis te nemen die onzuiverheden uit de lucht filteren. Hieronder vind je vijf groene luchtzuiveraars die je zeker in huis wilt nemen.

 

Epipremnum (Scindapsus)

Wij begrijpen wel waarom iedereen zo dol is op de Epipremnum. Deze prachtige plant is lekker groot en zuivert ook nog eens met gemak de omgeving om je heen. Naast giftige stoffen zoals formaldehyde, koolmonoxide en benzeen, zet ze ook nog eens CO2 om in zuurstof. De Epipremnum is een echte klimmer en groeit daarmee snel de hoogte in. Daarnaast is ze ook nog eens ontzettend eenvoudig te verzorgen en dat is reden genoeg om te kiezen voor deze mooie grote plant!

 

 

Areca Palm (Dypsis Lutescens) 

Met haar leuke rietachtige stengels en de puntige bladeren brengt de Areca Palm direct een exotische sfeer in huis. Deze mooie tropische plant staat bekend als een van de beste luchtzuiveraars die er zijn. Zij zet namelijk alle onzuivere delen in de lucht om in energie voor zichzelf. Daarmee zorgt de Areca Palm dat stoffen als formaldehyde, benzeen, trichloorethyleen en tolueen uit de omgeving worden gefilterd. Naast haar luchtzuiverende kwaliteiten, is ze ook nog eens heel eenvoudig om te verzorgen en dat maakt de Areca Palm een aanrader voor in ieders huis! 

 

 

Monstera Deliciosa (gatenplant)

De Monstera Deliciosa is voor velen een bekend gezicht. Deze plant heeft mooie, grote bladeren met daarin gaten. Dat is de reden dat de Monstera Deliciosa ook bekend staat als gatenplant. De Monstera Deliciosa komt uit een tropisch klimaat en zuivert daar de lucht van schadelijke stoffen door ze op te nemen en af te breken. Daarnaast verbetert ze de luchtvochtigheid en zet ze CO2 effectief om in zuurstof. Hoe groter het blad, hoe beter de zuurstofproductie. De Monstera Deliciosa is daarbij ook nog eens heel eenvoudig te verzorgen en dat samen is reden genoeg om te kiezen voor deze leuke plant!

 

 

Drakenbloedboom (Dracaena Marginata)

De Drakenbloedboom is een sterke plant met een heel stoer uiterlijk. Het is dan ook niet vreemd dat de Dracaena Marginata zo geliefd is bij velen. Deze plant is een sterke luchtzuiveraar en een van de beste planten in het verwijderen van giftige stoffen zoals xyleen en trichloorethyleen. Daarnaast is Dracaena Marginata heel eenvoudig om te verzorgen en kun je haar zelfs op een donkerder plekje neerzetten. Daarom raden wij deze stoere plant aan in ieders omgeving! 

 

 

Calathea Insigne

De Calathea Insigne is een groen medicijn voor iedere omgeving. Deze plant is volkomen veilig in de buurt van kinderen en dieren en verbetert ook nog eens de luchtkwaliteit in huis. De Calathea Insigne zuivert de lucht van giftige stoffen en zet CO2 om in zuurstof. Wist je trouwens dat de bladeren van de Calathea leven? In de avond sluiten haar bladeren om ze weer in de ochtend te openen. Dat en nog meer is al reden genoeg om voor deze leuke plant te kiezen!

 

 

 

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kerstthema – Pink Forest

Pink Forest is een kerstthema dat je meeneemt naar een prachtige fantasiewereld in een magisch bos. Dit thema zorgt voor een dromerige wereld in een weelderige natuur. Tijdens de feestdagen tover jij jouw omgeving om tot een sprankelend sprookje vol met fantasiefiguren en betoverende lichtjes. 

...Lees meer...
Leurs Thuis Tip: Quicktreestand

Is jouw kerstboom al opgetuigd? Bij velen zal tijdens de feestdagen de kerstboom weer een stralend middelpunt vormen vol betoverende lichtjes en glinsterende versieringen. Maar het begint met een boom recht in de standaard te plaatsen. Daarom deze keer in de Leurs Thuis Tip een uitleg over hoe je simpel en snel jouw kerstboom startklaar maakt om op te tuigen.

...Lees meer...
Kerstthema – Masquerade

Het Masquerade kerstthema is een kleurrijk spektakel met een chique uitstraling. We zien een overdaad aan versieringen met elementen geïnspireerd op een exclusieve cocktailparty. Dit bruisende thema vormt eenheid door continu dezelfde heldere kleuren in de versieringen terug te brengen. De overdaad aan luxe in combinatie met maskers, cocktails en veren zorgen samen voor een mysterieus geheel.

...Lees meer...
Yucca: Woonplant van de maand december 2020

De Yucca komt uit de familie van de agave-achtigen, de Agavaceae, waartoe ook woonplanten zoals Dracaena, Beaucarnea en Cordyline behoren.

Lees meer...