Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Top 5 luchtzuiverende kamerplanten

Top 5 luchtzuiverende kamerplanten

Wist je dat de luchtkwaliteit waarin wij leven, ontzettend belangrijk is voor onze gezondheid? Daarom is het des te belangrijker om planten in huis te nemen die onzuiverheden uit de lucht filteren. Hieronder vind je vijf groene luchtzuiveraars die je zeker in huis wilt nemen.

 

Epipremnum (Scindapsus)

Wij begrijpen wel waarom iedereen zo dol is op de Epipremnum. Deze prachtige plant is lekker groot en zuivert ook nog eens met gemak de omgeving om je heen. Naast giftige stoffen zoals formaldehyde, koolmonoxide en benzeen, zet ze ook nog eens CO2 om in zuurstof. De Epipremnum is een echte klimmer en groeit daarmee snel de hoogte in. Daarnaast is ze ook nog eens ontzettend eenvoudig te verzorgen en dat is reden genoeg om te kiezen voor deze mooie grote plant!

 

 

Areca Palm (Dypsis Lutescens) 

Met haar leuke rietachtige stengels en de puntige bladeren brengt de Areca Palm direct een exotische sfeer in huis. Deze mooie tropische plant staat bekend als een van de beste luchtzuiveraars die er zijn. Zij zet namelijk alle onzuivere delen in de lucht om in energie voor zichzelf. Daarmee zorgt de Areca Palm dat stoffen als formaldehyde, benzeen, trichloorethyleen en tolueen uit de omgeving worden gefilterd. Naast haar luchtzuiverende kwaliteiten, is ze ook nog eens heel eenvoudig om te verzorgen en dat maakt de Areca Palm een aanrader voor in ieders huis! 

 

 

Monstera Deliciosa (gatenplant)

De Monstera Deliciosa is voor velen een bekend gezicht. Deze plant heeft mooie, grote bladeren met daarin gaten. Dat is de reden dat de Monstera Deliciosa ook bekend staat als gatenplant. De Monstera Deliciosa komt uit een tropisch klimaat en zuivert daar de lucht van schadelijke stoffen door ze op te nemen en af te breken. Daarnaast verbetert ze de luchtvochtigheid en zet ze CO2 effectief om in zuurstof. Hoe groter het blad, hoe beter de zuurstofproductie. De Monstera Deliciosa is daarbij ook nog eens heel eenvoudig te verzorgen en dat samen is reden genoeg om te kiezen voor deze leuke plant!

 

 

Drakenbloedboom (Dracaena Marginata)

De Drakenbloedboom is een sterke plant met een heel stoer uiterlijk. Het is dan ook niet vreemd dat de Dracaena Marginata zo geliefd is bij velen. Deze plant is een sterke luchtzuiveraar en een van de beste planten in het verwijderen van giftige stoffen zoals xyleen en trichloorethyleen. Daarnaast is Dracaena Marginata heel eenvoudig om te verzorgen en kun je haar zelfs op een donkerder plekje neerzetten. Daarom raden wij deze stoere plant aan in ieders omgeving! 

 

 

Calathea 

De Calathea is een groen medicijn voor iedere omgeving. Deze plant is volkomen veilig in de buurt van kinderen en dieren en verbetert ook nog eens de luchtkwaliteit in huis. De Calathea zuivert de lucht van giftige stoffen en zet Co2 om in zuurstof. Wist je trouwens dat de bladeren van de Calathea leven? In de avond sluiten haar bladeren om ze weer in de ochtend te openen. Dat en nog meer is al reden genoeg om voor deze leuke plant te kiezen!

 

 

 

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Alle Lemax kerstthema’s op een rijtje

Heb je altijd al willen weten wat nu precies het verschil is tussen alle kerstthema’s van Lemax?  Wij zetten ze allemaal voor je op een rijtje.

...Lees meer...
In 5 eenvoudige stappen je kerstboom optuigen

De kerstboom optuigen is (voor velen) hét leukste gedeelte in de aanloop naar Kerstmis. Maar ieder jaar is het toch weer even nadenken. Moet eerst de verlichting erin of begin je met de piek? Wij leggen in vijf stappen uit hoe je eenvoudig jouw kerstboom laat stralen in huis.

...Lees meer...
Kersttrend 2021 - Magical Garden

Met de speelse kersttrend Magical Garden decoreer jij jouw huis tijdens de feestdagen om tot een magische kerstwereld. Hierin kun je verschillende tinten roze combineren met terracotta en zilver. 

Lees meer...
Kersttrend 2021 - Christmas Classics

De klassieke kersttrend van 2021 is Christmas Classics. De kleur rood staat samen met de kleuren groen en goud centraal. Deze prachtige kersttrend is zoals we Kerstmis kennen. 

Lees meer...