Vandaag geopend van 09:00 t/m 20:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Hoe verzorg ik een kerstboom?

Hoe verzorg ik een kerstboom?

We gaan weer richting het einde van het jaar en de gezellige feestdagen zijn weer in zicht. Daarbij is niets leuker om een mooie boom uit te zoeken die binnen in huis als middelpunt zal stralen. Naast warme lichtjes, glinsterende kerstballen en een sierlijke piek, hoort hier natuurlijk ook een gezonde boom bij. Hoe je jouw kerstboom gezond houdt, dat lees je hier!

 

Keuze van boom

Tegenwoordig kun je uit ontzettend veel verschillende soorten kerstbomen kiezen. Hoe jouw boom er tijdens de feestdagen bijstaat, heeft mede te maken met het soort die je kiest. De ene kerstboom behoudt haar naalden namelijk beter dan de andere. Wij hebben verschillende kerstbomen op een rijtje gezet en je leest hier voor welke kerstboom je het beste kan kiezen.

Bij de keuze voor een kerstboom is het daarnaast belangrijk om een gezonde boom te kiezen. Dat zie je goed aan de takken. Veren de takken terug en voelen de naalden stevig aan? Dan heb je een goede boom te pakken. Wanneer je de boom van de winkel mee naar huis neemt, kun je hem het beste in een net vervoeren. Zo blijven de takken beter in vorm en veel langer mooi.

 

Laat je boom op temperatuur komen

Bomen leven nu eenmaal buiten en dat zorgt ervoor dat ze van koudere temperaturen houden. Een woonkamer is daarom vaak een te warme omgeving voor een boom. Wanneer je een kerstboom in huis haalt, doe je er goed aan om de boom te laten wennen aan een warmere omgeving. Hoe je dat het beste kan doen? Heel simpel. Je zet de boom enkele dagen in een bak met water in een koelere ruimte in huis zoals een garage of schuur. Daar kan je boom goed op temperatuur komen voordat je hem een mooi plekje in huis geeft. Zo is de overgang van koud naar warm minder groot en blijft jouw boom langer mooi in een warme omgeving.

 

Kies een goede plek uit

Veel bomen halen water uit de lucht en daarom houden ze niet van een te droge omgeving. Zorg er daarom altijd voor dat je boom een plek krijgt op voldoende afstand van de verwarming. De boom zal daardoor minder snel uitdrogen en zijn naalden langer behouden.

 

          

 

Water geven

Last but not least: geef je boom water. Voldoende water geven aan je kerstboom is ontzettend belangrijk. Een boom neemt namelijk extra vocht op wanneer hij in een warmere omgeving komt. Als je een kerstboom te weinig water geeft, gaat het vocht uit de takken halen. Daardoor worden de naalden bruin en vallen ze eerder uit.

Ga je voor een boom zonder kluit? Zaag dan 5 tot 10 centimeter van de kluit af. Daarmee kan hij beter water opnemen en vergroot je de levensduur van de kerstboom. Een boom heeft in de eerste dagen tot wel vijf liter water nodig en bij een grote boom kan dit zelfs oplopen tot één liter per dag. Wil je de boom nog langer mooi houden? Geef hem dan universele plantenvoeding zoals Pokon. Daarmee kan jouw boom beter water opnemen en bevorder je de levensduur van de boom.

Tegenwoordig zijn er handige standaarden voor kerstbomen beschikbaar. De EasyFix is speciaal ontworpen om kerstbomen eenvoudig recht te zetten en water te geven. Hoe dat precies werkt? Wij maken in de stam van de boom een gat. Daardoor kun je de stam van de boom eenvoudig in de standaard plaatsen. Zo staat jouw kerstboom altijd recht en kun je het waterreservoir tussendoor eenvoudig bijvullen.  

 

 

Kijk ook eens naar:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ga voor een groen gazon!

Is het gras groener bij de buren? Dan is het tijd om te bemesten. Een mooi gazon is eenvoudiger te behalen dan je denkt. Met de juiste bemesting en voldoende onderhoud zorg jij voor een stralend groen gazon deze zomer. Hier lees je alles wat je moet weten over het bemesten van jouw gazon.

...Lees meer...
Alle voordelen van de Weber Mastertouch barbecue

Ga jij deze zomer ook weer heerlijk barbecueën? Er zijn veel verschillende barbecues verkrijgbaar met ieder hun eigen voordelen. Toch is de houtskoolbarbecue voor velen nog steeds een grote favoriet. Wij laten met de Weber Mastertouch zien welke voordelen deze houtskoolbarbecue heeft en hoe jij hem goed kunt gebruiken.

...Lees meer...
Zo maak jij een vlindervriendelijke tuin!

Naast hun prachtige schoonheid, dragen vlinders veel symboliek met zich mee. Zo staan vlinders symbool voor vrijheid, groei en onafhankelijkheid. Toch wordt maar liefst 40 procent van de bij- en vlindersoorten met uitsterven bedreigd. Indien dat werkelijkheid wordt zal dat ook grote gevolgen voor de mens meebrengen. Het goede nieuws is dat jij een steentje kan bijdragen om het voortbestaan van deze bijzondere dieren te redden. Maak van je tuin een plek waar vlinders...

Lees meer...