Vandaag geopend van 09:00 t/m 21:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Leurs Thuis Tip: adventsstuk

Leurs Thuis Tip: adventsstuk

De aanloop naar kerst gaat natuurlijk samen met de adventsperiode. Mooie adventskransen met vier kaarsen zullen velen van jullie wel kennen. Maar er is veel meer mogelijk dan de standaard krans. Wij laten in deze Leurs Thuis Tip zien hoe je met mooie droogbloemen een modern adventsstuk maakt. 

 

Wat heb je nodig?

Wij hebben bovenstaande producten gekozen, maar natuurlijk ben je helemaal vrij om zelf te bepalen wat je graag wilt toevoegen aan jouw adventsstuk.

 

Stap 1 – snijd het steekschuim op maat

Allereerst beginnen we met het op maat maken van het steekschuim. Je hebt twee ronde delen steekschuim nodig van ongeveer 5 tot 10 cm (afhankelijk van de grootte van het gekozen onderstel). Wij nemen in deze tutorial het steekschuim van het merk Mosy Steckschaum. Heb je dit steekschuim ook gekozen? Snijd dan aan de zijkant het steekschuim doormidden zodat je twee delen hebt.

 

Stap 2 – lijm het steekschuim vast

Laat het lijmpistool opwarmen en verdeel de lijm aan de onderkant van het steekschuim. Plak het steekschuim tussen de kaarshouders aan de bovenkant van adventsonderstel. Wij hebben voor dit adventsstuk een onderstel van Natural Collections gekozen. Het schuim hoef je van tevoren niet nat te maken omdat we met droogbloemen werken.

 

Stap 3 – voeg eucalyptus en steeneik toe

Snijd de takken van eucalyptus en steeneik op verschillende lengtes af en steek ze horizontaal in het steekschuim. Daarmee zorg je voor een mooie en nonchalante basis voor het adventsstuk. Wij werken met echte eucalyptus- en steeneiktakken omdat deze na een tijdje mooi mee indrogen met de droogbloemen.

 

Stap 4 – lijm het mos op het steekschuim

Nadat je enkele takken eucalyptus en steeneik in de twee stukken steekschuim hebt verdeeld, is het tijd om de bovenkant van het steekschuim te camoufleren. Neem een stukje mos (ter grootte van het steekschuim) en doe wat lijm aan de onderzijde van het mos. Plak daarna het stukje mos op de bovenkant van het steekschuim. Dit doe je aan allebei de zijden.

 

Stap 5 – voeg de droogbloemen toe

Dan is het tijd om de droogbloemen bij de eucalyptus- en steeneiktakken toe te voegen. Snijd de droogbloemen ook hier weer op verschillende lengtes af en steek ze nonchalant in het steekschuim. Wij hebben hier gekozen voor Phalaris en Mahogany als droogbloemen, maar kies vooral droogbloemen die jij mooi vindt.

 

Stap 6 – voeg de kerstballen toe

Als je tevreden bent met het groen en de droogbloemen, is het tijd om het adventsstuk te decoreren met kerstballen. Doe wat lijm aan de bovenkant van de kerstballen zodat de ronde kant goed zichtbaar blijft. Je creëert een speels effect door de ballen in verschillende groottes en kleuren te kiezen en nonchalant over het adventsstuk te verdelen.

 

Stap 7 – plaats de kaarsen

Tot slot, voegen we de kaarsen toe. Zet de kaarsen op de kaarsenhouders die in het onderstel gemonteerd zijn. Je kunt kiezen voor normale kaarsen, maar tegenwoordig zijn er ook mooie kaarsen op batterij. Deze kaarsen zijn heel veilig en handig te bedienen met een afstandsbediening.

 

Met de bovenstaande stappen maak je heel eenvoudig je eigen adventsstuk.

 

Goed om te weten:

 

  • Werk met groen wat mooi indroogt zoals eucalyptus en steeneik.
  • Het steekschuim maak je niet nat omdat we werken met droogbloemen en groen wat indroogt.
  • Dit adventsstuk kun je het gehele jaar laten staan en is volgend jaar nog steeds even mooi!

 

Veel plezier met onze Leurs Thuis Tip!

 

Hieronder vind je de volledige uitleg in onze tutorial:

 

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kersttrend 2021 - Magical Garden

Met de speelse kersttrend Magical Garden decoreer jij jouw huis tijdens de feestdagen om tot een magische kerstwereld. Hierin kun je verschillende tinten roze combineren met terracotta en zilver. 

Lees meer...
Kersttrend 2021 - Christmas Classics

De klassieke kersttrend van 2021 is Christmas Classics. De kleur rood staat samen met de kleuren groen en goud centraal. Deze prachtige kersttrend is zoals we Kerstmis kennen. 

Lees meer...
Kersttrend 2021 - Forest Friends

Forest Friends de kersttrend van 2021 waarbij de natuur centraal staat. Groen en bruin worden gecombineerd met licht gouden details. 

Lees meer...
Kersttrend 2021 - Winter Joy

Winter Joy is de kersttrend van 2021. In dit winterse thema wordt het ijsparadijs buiten gecombineerd met de knusse gezelligheid van binnen. 

Lees meer...