Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Leurs Thuis Tip: adventsstuk

Leurs Thuis Tip: adventsstuk

De aanloop naar kerst gaat natuurlijk samen met de adventsperiode. Mooie adventskransen met vier kaarsen zullen velen van jullie wel kennen. Maar er is veel meer mogelijk dan de standaard krans. Wij laten in deze Leurs Thuis Tip zien hoe je met mooie droogbloemen een modern adventsstuk maakt. 

 

Wat heb je nodig?

Wij hebben bovenstaande producten gekozen, maar natuurlijk ben je helemaal vrij om zelf te bepalen wat je graag wilt toevoegen aan jouw adventsstuk.

 

Stap 1 – snijd het steekschuim op maat

Allereerst beginnen we met het op maat maken van het steekschuim. Je hebt twee ronde delen steekschuim nodig van ongeveer 5 tot 10 cm (afhankelijk van de grootte van het gekozen onderstel). Wij nemen in deze tutorial het steekschuim van het merk Mosy Steckschaum. Heb je dit steekschuim ook gekozen? Snijd dan aan de zijkant het steekschuim doormidden zodat je twee delen hebt.

 

Stap 2 – lijm het steekschuim vast

Laat het lijmpistool opwarmen en verdeel de lijm aan de onderkant van het steekschuim. Plak het steekschuim tussen de kaarshouders aan de bovenkant van adventsonderstel. Wij hebben voor dit adventsstuk een onderstel van Natural Collections gekozen. Het schuim hoef je van tevoren niet nat te maken omdat we met droogbloemen werken.

 

Stap 3 – voeg eucalyptus en steeneik toe

Snijd de takken van eucalyptus en steeneik op verschillende lengtes af en steek ze horizontaal in het steekschuim. Daarmee zorg je voor een mooie en nonchalante basis voor het adventsstuk. Wij werken met echte eucalyptus- en steeneiktakken omdat deze na een tijdje mooi mee indrogen met de droogbloemen.

 

Stap 4 – lijm het mos op het steekschuim

Nadat je enkele takken eucalyptus en steeneik in de twee stukken steekschuim hebt verdeeld, is het tijd om de bovenkant van het steekschuim te camoufleren. Neem een stukje mos (ter grootte van het steekschuim) en doe wat lijm aan de onderzijde van het mos. Plak daarna het stukje mos op de bovenkant van het steekschuim. Dit doe je aan allebei de zijden.

 

Stap 5 – voeg de droogbloemen toe

Dan is het tijd om de droogbloemen bij de eucalyptus- en steeneiktakken toe te voegen. Snijd de droogbloemen ook hier weer op verschillende lengtes af en steek ze nonchalant in het steekschuim. Wij hebben hier gekozen voor Phalaris en Mahogany als droogbloemen, maar kies vooral droogbloemen die jij mooi vindt.

 

Stap 6 – voeg de kerstballen toe

Als je tevreden bent met het groen en de droogbloemen, is het tijd om het adventsstuk te decoreren met kerstballen. Doe wat lijm aan de bovenkant van de kerstballen zodat de ronde kant goed zichtbaar blijft. Je creëert een speels effect door de ballen in verschillende groottes en kleuren te kiezen en nonchalant over het adventsstuk te verdelen.

 

Stap 7 – plaats de kaarsen

Tot slot, voegen we de kaarsen toe. Zet de kaarsen op de kaarsenhouders die in het onderstel gemonteerd zijn. Je kunt kiezen voor normale kaarsen, maar tegenwoordig zijn er ook mooie kaarsen op batterij. Deze kaarsen zijn heel veilig en handig te bedienen met een afstandsbediening.

 

Met de bovenstaande stappen maak je heel eenvoudig je eigen adventsstuk.

 

Goed om te weten:

 

  • Werk met groen wat mooi indroogt zoals eucalyptus en steeneik.
  • Het steekschuim maak je niet nat omdat we werken met droogbloemen en groen wat indroogt.
  • Dit adventsstuk kun je het gehele jaar laten staan en is volgend jaar nog steeds even mooi!

 

Veel plezier met onze Leurs Thuis Tip!

 

Hieronder vind je de volledige uitleg in onze tutorial:

 

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Leurs Thuis Tip: Quicktreestand

Is jouw kerstboom al opgetuigd? Bij velen zal tijdens de feestdagen de kerstboom weer een stralend middelpunt vormen vol betoverende lichtjes en glinsterende versieringen. Maar het begint met een boom recht in de standaard te plaatsen. Daarom deze keer in de Leurs Thuis Tip een uitleg over hoe je simpel en snel jouw kerstboom startklaar om op te tuigen.

...Lees meer...
Kerstthema – Masquerade

Het Masquerade kerstthema is een kleurrijk spektakel met een chique uitstraling. We zien een overdaad aan versieringen met elementen geïnspireerd op een exclusieve cocktailparty. Dit bruisende thema vormt eenheid door continu dezelfde heldere kleuren in de versieringen terug te brengen. De overdaad aan luxe in combinatie met maskers, cocktails en veren zorgen samen voor een mysterieus geheel.

...Lees meer...
Yucca: Woonplant van de maand december 2020

De Yucca komt uit de familie van de agave-achtigen, de Agavaceae, waartoe ook woonplanten zoals Dracaena, Beaucarnea en Cordyline behoren.

Lees meer...
Kerstthema – Mountain Lodge

Mountain Lodge is een heerlijk winters kerstthema waarin de charme van een witte kerst goed naar voren komt. Met Mountain Lodge creëer je tijdens de feestdagen een schitterend ijsparadijs. Samen met het koele kleurenpalet zorgen de winterelementen voor een heerlijke sfeer. Kortom, als je van winterse invloeden houdt, is dit kerstthema echt iets voor jou!

...Lees meer...