Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Kerstspar - Woonplant van de maand december

Kerstspar - Woonplant van de maand december

Niet alleen voor de feestdagen, maar het hele jaar door mooi: spar en zilverspar voor een terras en tuin vol afwisseling. 

Spar (Picea) en zilverspar (Abies) zijn natuurlijk de grote smaakmakers van december, maar vlak niet uit wat ze ook de rest van het jaar kunnen betekenen aan groen en interessante focuslijnen in de tuin. De keuze in het assortiment is groot en elke spar heeft weer zijn eigen persoonlijkheid. Zo zijn er soorten die rechtstreeks uit een Japanse tuin lijkten te komen, interessante silhouetten met hangende takken voor een beetje theater op het terras en mooie volle sparren met een blauwgrijs waas dat extra oplicht in het maanlicht. Ook zonder decoratie of lichtjes al prachtig om te zien én ook de rest van het jaar altijd groen in de tuin. 

Herkomst 

Zilverspar groeit in de Kaukasus en Klein Azië, andere soorten groeien ook in Korea, Japan en Noord Amerika. Spar is inheems in grote gebieden van Noord-, Centraal- en Oost-Europa en grote delen van Azië.

 

Verzorgingstips voor consumenten 


• Kerstsparren kunnen zowel schaduw als volle zon hebben. 
• Spar en zilverspar staan graag in iets vochtige, matig voedselrijke grond. 
• Voor herplant in de tuin moet er een flinke kluit aanzitten en moet de plant binnen voldoende water en plantenvoeding voor heesters hebben gehad. 
• Diep ingraven en extra water en voeding geven bieden de meeste kans op een doorstart. 

 

Presentatie- en verkooptips 


Zet verschillende soorten en formaten spar en zilver door elkaar, zodat de verschillende vormen goed bij elkaar afsteken. De basis mag sober zijn: bruin, zwart, grijs benadrukken het natuurlijk van de bomen en laten ze extra groen lijken. Ook passen deze kleuren bij de stijltrend waarin soberheid en overzicht in de tuin belangrijk zijn. Met losse sparren kun je makkelijk richting kerst de Rode Tuinplanten van november toevoegen, voor een feestelijk, aantrekkelijk geheel.