Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Je gazon voorbereiden op de winter

Je gazon voorbereiden op de winter

De winter lijkt nog ver weg, maar de herfst staat al voor de deur. We nemen allemaal de nodige voorbereidingen voor de winter en denken dikwijls niet aan het gazon. Toch gaat die niet in winterslaap. Willen we in het voorjaar een mooi en sterk gazon, dan mogen we de verzorging de komende maanden niet vergeten.

Verminder geleidelijk het aantal maaibeurten

Verminder het aantal maaibeurten geleidelijk en gebruik een organische gazonmeststof voor het najaar. Deze evenwichtige meststof is rijk aan kalium en zorgt voor een gazon goed bestand tegen regen, vorst en betreding. Deze meststof bevat ook ijzer en magnesium voor een frisgroen en ijzersterk gazon en laat zo minder ruimte voor mos.

Voorkom verzuring van de bodem

De winter versnelt de natuurlijke verzuring van de bodem. Daardoor is de zuurtegraad vaak te laag voor een optimale groei van uw grasmat en heeft het gazon nood aan een kalkbeurt. Bekalken leidt tot een betere zuurtegraad, een goede groeiomgeving voor het gras en vermindert de kans op mosgroei.

Wilt u ook goed voorbereid de winter tegemoet gaan? Loop dan gerust binnen voor deskundig advies van een van onze medewerkers. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (2)

Ook tuinieren is vooruitzien. De herfst is de tijd voor het planten van voorjaarsbollen. Dat kan nu, maar ook nog in november en zelfs tot begin december, mits het niet vriest.

Lees meer...
Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (1)

Ja, het is herfst… Het regent veel, de bomen worden kaal, het is elke dag alweer lang en vroeg donker en het kan hard waaien. En corona maakt niemand blij. Maar er...

Lees meer...
Elho: van afval naar design potten

Vanaf vandaag vind je wel hele bijzonder bloempotten bij Tuincentrum Leurs in Venlo: 100% gerecyclede potten van Elho met een super gaaf marmer effect! De missie van Elho is om de natuur in het dagelijks leven van mensen te brengen. Door in de natuur te zijn, word je gelukkig en geeft het je veel energie. We weten allemaal dat plastic afval een wereldwijd probleem is. Mensen zien plastic als iets waardeloos, gebruiken het vaak maar één keer om het...

Lees meer...
Goede doelen actie Kerst

Iedereen mag genieten van een warme en gezellige kerst! Dit jaar schenken we aan 10 verzorgingshuizen en scholen een kerstboom compleet met versiering. Wil jij jouw school of verzorgingshuis verrassen? Stuur ons dan een e-mail naar [email protected]. De winnaars worden begin december geïnformeerd via de mail en krijgen direct na sinterklaas het complete kerstboompakket toegestuurd op de juiste locatie. We vinden het l...

Lees meer...