Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Valentijnsdag: zeg het met rozen!

Valentijnsdag: zeg het met rozen!

Op woensdag 14 februari hangt de liefde in de lucht: het is Valentijnsdag! Een bos rode rozen is universeel de meest duidelijke én gebruikelijke manier om iemand de liefde te verklaren. De roos is de meest romantische bloem die er is, zeker wanneer die ook nog eens heerlijk geurt, en rood wordt geassocieerd met passie en warmte. Wil je de liefde van je leven veroveren, kies dan voor de roos!

Rozen met klinkende namen

Met een bos rode rozen zit je altijd goed, maar je kunt je (geheime) liefde ook verblijden met een bos lief roze rozen, een boeket met verschillend gekleurde rozen of rozen in haar lievelingskleur.
Kijk in ons tuincentrum in Venlo ook eens bij de potrozen voor binnen of de struik-, klim- en stamrozen voor in de tuin, dan zorg je met je Valentijnscadeau voor een langdurige, mooie herinnering.
Wil je echt indruk maken, probeer dan een roos te vinden:

  • Met de naam van je geliefde, zoals roos ‘Charlotte’, ‘Cornelia’, ‘Evelyn’ of ‘Maria Mathilda’
  • Met de naam van een idool van je geliefde, zoals ‘Ingrid Bergman’, ‘Astrid Lindgren’, ‘Gertrude Jekyll’, ‘Geoff Hamilton’, ‘Charles Rennie Mackintosh’,  ‘William Morris’ of ‘Benjamin Britten’
  • Met een superromantische naam, zoals ‘Dame de Coeur’, ‘Lovely Fairy’, ‘The Prince’ of ‘Guirlande d’Amour’

Rozengeur

Over het algemeen hebben vooral rode en roze rozen die typische, zoete rozengeur, terwijl witte en gele rozen fris ruiken, onder andere naar iris, viooltjes of citroen. Er zijn ook rozen waarvan de blaadjes geuren als je ze tussen twee vingers wrijft, zoals de egelantier, die dan naar appel ruikt. Ieder van ons ruikt dingen anders, dus kan iemand bij een roos niets ruiken, terwijl de ander een heerlijk parfum opsnuift. Alleen citrusachtige geuren worden door vrijwel iedereen opgepikt. Ook kan de intensiteit van de rozengeur verschillen per moment van de dag. Volg je neus in ons tuincentrum in Venlo vooral naar de ouderwetse en de David Austin-rozen. 

Contact

Contact

___________________________

Tuincentrum Leurs in Venlo
Straelseweg 370
5916 AD Venlo

(0031) (0)77 3216000
[email protected]

___________________________

Openingstijden

 Maandag  09.00 - 18.00 uur
 Dinsdag  09.00 - 18.00 uur 
 Woensdag  09.00 - 18.00 uur
 Donderdag  09.00 - 21.00 uur
 Vrijdag  09.00 - 21.00 uur
 Zaterdag  09.00 - 18.00 uur
 Zondag  09.30 - 18.00 uur


Kom gezellig een hapje eten in ons Tuincafé of bij La Piazza Leurs!