Organiseer een tuinfeest

Organiseer een tuinfeest

Het zonnetje schijnt, de bijen en hommels zoemen, de vlinders fladderen rond. Waarom zou je eigenlijk op vakantie gaan? Laat familie en vrienden ook van je groene paradijsje genieten en organiseer een tuinfeest. Je vindt praktisch alle benodigdheden voor een heerlijke middag en/of avond in ons tuincentrum in Venlo.

10 Tuinfeesttips

  1. Zet een grote tafel midden in de tuin of plaats meerdere terras- en bijzettafels bij elkaar. Verzamel al je tuin- en klapstoelen en zet die eromheen.
  2. Dek de tafel(s) met vrolijk plastic tafelzeil, stapels borden, gekleurd glaswerk en vul kleurige of beschilderde tuinpotten met servetten, rietjes en bestek. Een fleurige bos bloemen, al dan niet uit eigen tuin, mag ook niet ontbreken.
  3. Vul karaffen met water, citroenschijfjes, munt en met ijsblokjes waarin je afgespoelde bloemetjes uit eigen tuin hebt ingevroren. Zet er voldoende drinkglazen bij, zodat je gasten zichzelf kunnen inschenken.
  4. Vul een gietijzeren emmer, teil of kruiwagen met koud water en een lading ijs en leg daar de frisdrankjes en flesjes bier in te koelen. Leg of hang er een flessenopener bij.
  5. Hang lampionnen en slingers vlaggetjes of lampjes in de pergola of boom.
  6. Is het een zonovergoten dag? Plaats een parasol of span een schaduwdoek. Neem een (hang)mand en doe daar zonnebrandcrème, antimuggenspul en verpakte vochtige doekjes in. Hang een wespenvanger op en steek citronella-geurkaarsen aan.
  7. Is er kans op regen? Een kant-en-klare partytent hoeft niet duur te zijn. Of span een zeil tussen de schuur en de schutting of pergola. Bij een klein buitje biedt een parasol ook uitkomst.
  8. Zorg voor voldoende tuinverlichting of steek een paar tuinfakkels aan.
  9. Plaats de barbecue op een veilige plek en stabiele ondergrond, steek hem op tijd aan (voordat de eerste gasten arriveren) en houd een emmer water of een brandblusser bij de hand.
  10. Zet een vuurkorf klaar en leg daarbij een zak marshmellows en barbecuespiesen, zodat je gasten de zoete spekjes kunnen roosteren.

Veel plezier!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Buxusmot en andere buxusplagen

De buxusziekte. We zijn er allemaal beducht voor. In Engeland hebben ze er echt veel last van. Monty Don berichtte er ook over in het tv-programma Gardeners’ World en het gelijknamige (tegenwoordig ook in het Nederlands verkrijgbare) tijdschrift. Ook in Nederland en België slaat de buxusziekte toe. Helaas zijn er nog meer plagen waar de klassieke struik door geteisterd wordt, zoals de rupsen van de buxusmot.

Lees meer...
Moestuinklussen in augustus

In de zomer kun je volop groenten, kruiden en fruit oogsten uit eigen tuin en zelfs uit bakken op het (dak)terras of op je balkon. Daarnaast valt er ook genoeg te zaaien, te planten en te snoeien. Ga op een zonnige dag lekker buiten aan de slag en geniet van je eigen verse en gezonde oogst!

Lees meer...
Pas op voor de Japanse duizendknoop

Ach ja, het is duidelijk komkommertijd: de verhalen over de vermaledijde Japanse duizendknoop duiken net als vorige zomer weer op in de media. Toch zit er wel wat in, want de op zich mooie plant is een monsterlijke woekeraar die niet alleen andere planten verdringt, maar ook schade toebrengt aan gebouwen, wegen, bruggen en spoorlijnen. Wat is dit voor plant en wat kun je doen als die in jouw tuin verschijnt?

Lees meer...
Geurende tuinplanten

In de zomer zijn we zo veel mogelijk buiten. Het grote genieten is begonnen. Maak van je tuin een nog fijnere buitenkamer door te kiezen voor tuinplanten die heerlijk geuren. Waarom zou je nog op vakantie gaan? Er zijn planten die geuren bij aanraking, die een zoete walm verspreiden die je op meters afstand ruikt en planten en struiken die je vooral ’s avonds in een heerlijk parfum hullen. Sla nu je slag in ons tuincentrum.

Lees meer...

Aanmelden voor digitale nieuwsbrief

Wilt u regelmatig onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan!

Velden met * zijn verplicht.

Weber barbecue workshops

Leer de mogelijkheden van een Weber verkennen in deze leerzame workshops.

Openingstijden & Contactinformatie

Tuincentrum Leurs is 7 dagen per week geopend en u kunt er gratis parkeren! Bekijk hier de openingstijden en contactinformatie.