Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

De ins en outs over gras maaien

De ins en outs over gras maaien

Voor optimaal gras onderhoud is het noodzakelijk om het gras regelmatig te maaien. Als je hier voldoende aandacht aan besteedt, verklein je de kans op onkruidvorming en grasziektes én blijven de graszoden optimaal verzorgd. Één keer per week het gras maaien is raadzaam, in het voorjaar is twee keer per week de standaard. Als je het maaien goed bijhoudt, kun je optimaal genieten van een mooi groen grastapijt! Daarnaast kun je het gras nog extra boosten met vloeibare gazonmeststof van Wolf Garten, voor snel en kwalitatief onderhoud. Er zijn veel diverse soorten grasmaaiers verkrijgbaar, dus ook daar geven we je vandaag meer informatie over, net zoals het juiste moment én de juiste lengte van het gras.

Het juiste moment om te maaien

Het maaiseizoen is officieel van maart tot oktober, maar het is wel belangrijk om de weersomstandigheden in de gaten te houden. Zo is droog weer het beste, omdat door nat gras de grasmaaier kan verstoppen. Na het leggen van nieuwe graszoden zoek je natuurlijk het juiste moment om het gras te maaien. Meestal is het gras na een week volledig aangegroeid, en zou je in theorie dus kunnen beginnen. Om dit te testen til je het gras aan de zijkant van het grasveld voorzichtig op. Lukt dit niet? Dan is het gras voldoende aangegroeid en kun je beginnen met maaien!

Bekijk diverse soorten grasmaaiers van Wolf Garten

In het assortiment van Wolf Garten zijn veel verschillende grasmaaiers te vinden. Je kunt kiezen uit vier categorieën: Select, Ambition, Blue Power en Expert. Waar Select staat voor betrouwbaar, eenvoudig en aantrekkelijk geprijsd, is de Ambition veelzijdiger. De Blue Power werkt efficiënt & milieubewust en de Expert is voor gevorderde tuinliefhebbers met zijn innovatieve technologieën. Voor iedereen is dus een geschikte grasmaaier te vinden, die bij verschillende wensen en voorkeuren past. Voor meer informatie en tevens voor andere producten én tuintips kun je terecht op hun website.

Dit artikel wordt aangeboden door Wolf Garten. Zie voor meer informatie www.wolf-garten.nl.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Trend: voedselbos

In landen als Engeland en Duitsland zijn er al veel voorbeelden van Food Forests oftewel voedselbossen te vinden. Ook in Nederland en België begint dit duurzame systeem van natuur- en bodembeheer voet aan de grond te krijgen.

Lees meer...
Najaarssnoei

Het is herfst en voor je het weet is het alweer winter. We zijn allang afgestapt van het idee ‘de tuin winterklaar maken’. Niet nodig, slecht voor de biodiversiteit en het aanzien van je tuin in de donkere maanden.

Lees meer...
FloriWorld, een nieuwe fleurige attractie

Op 1 juli opende FloriWorld in Aalsmeer de deuren. Een enorm project dat bezoekers een heuse beleving biedt. In het nieuwe, inspirerende themapark, een initiatief van de Nederlandse sierteeltsector, staan bloemen en kamerplanten centraal.

Lees meer...
Slim water geven

In augustus hadden we weer een ongekende hittegolf. September telt ook een aantal opvallend warme dagen. Veel mensen puffen dan wat af. Ook onze tuin-, terras- en balkonplanten hebben het bij hoge temperaturen zwaar te verduren.

Lees meer...