Vandaag geopend van 09:00 t/m 21:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Voorzaaien in de vensterbank

Voorzaaien in de vensterbank

Onze handen jeuken om de tuin en moestuin weer lekker groen en fleurig te maken, maar we moeten nog even geduld hebben zolang het nog kan gaan vriezen. Wat we wel al vanaf eind februari kunnen doen is het voorzaaien van groenten, kruiden en eenjarige zomerbloeiers. Dat kan onder glas in een koude bak of in een folietunnel in de tuin, maar ook gewoon in kweekbakjes in de vensterbank. Laat vooral kinderen alvast groene vingers kweken – dat kan vanaf half maart ook weer met de minimoestuinpotjes-actie van Albert Heijn, die wegens groot succes herhaald wordt.

Benodigdheden:

  • (Pers)potjes, zaaitrays of een kweekkastje;
  • Zaai- en stekgrond;
  • Plastic zakjes en plantenlabels;
  • Gieter en plantenspuit.

Wat voorzaaien?
Omdat het nog even duurt voordat de zaailingen naar buiten kunnen is het raadzaam te kiezen voor soorten die langzaam ontkiemen en groeien. Ook is het verstandig ze op een vensterbank in een onverwarmde kamer te zetten, om de groei een beetje te remmen. Geschikt zijn groenten als tomaat, paprika, peper, pompoen, meloen, komkommer, courgette, aubergine en kruiden als bieslook, marjolein, kervel en peterselie. Ook eenjarige bloemen als wasbloem (Cerinthe), cosmos, kattensnor (Cleome), siererwt (Lathyrus), siertabak (Nicotiana) en Oost-Indische kers (eetbaar!) kunt u vanaf eind februari voorzaaien.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

4x de mooiste mediterrane planten

Met mediterrane tuinplanten waan jij je in een zuidelijke oase van rust, ontspanning en geluk. Mediterrane planten zijn ontzettend populair en daarom zetten wij hier de vier meest gekozen voor je op een rijtje.

...Lees meer...
Alles wat je moet weten over hydroplanten

Hydroplanten winnen steeds meer aan populariteit en wij begrijpen wel waarom. Voor planten van de hydrocultuur heb je namelijk geen groene vingers nodig. Doordat ze op water leven kan iedereen voor een mooie hydroplant zorgen. Hier lees je wat hydroplanten precies zijn en hoe je ze moet verzorgen.

...Lees meer...
Ga voor een prachtig groen gazon!

Is het gras groener bij de buren? Dan is het tijd om te bemesten. Een mooi gazon is eenvoudiger te behalen dan je denkt. Met de juiste bemesting en voldoende onderhoud zorg jij voor een stralend groen gazon deze zomer. Hier lees je alles wat je moet weten over het bemesten van jouw gazon.

...Lees meer...
Alle voordelen van de Weber Mastertouch barbecue

Ga jij deze zomer ook weer heerlijk barbecueën? Er zijn veel verschillende barbecues verkrijgbaar met ieder hun eigen voordelen. Toch is de houtskoolbarbecue voor velen nog steeds een grote favoriet. Wij laten met de Weber Mastertouch zien welke voordelen deze houtskoolbarbecue heeft en hoe jij hem goed kunt gebruiken.

...Lees meer...