Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Je gazon weer groen in 5 stappen

We begrijpen dat de huidige zomerse omstandigheden je gazon kunnen hebben uitgedroogd en verkleurd. Maar geen zorgen, Tuincentrum Leurs staat voor je klaar met praktisch advies om je gazon weer een gezond groen kleurtje te geven! Volg deze vijf stappen en geniet snel weer van een prachtig gazon:

Stap 1: Verticuteren
Start met het verticuteren van je gazon. Dit proces verwijdert het uitgedroogde en dode gras, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuw gras om te ontkiemen. Hierdoor kan je gazon weer ademen en de essentiële voedingsstoffen opnemen.

Stap 2: Zaai het gazon bij - Kies voor snelkiemend graszaad om je gazon opnieuw in te zaaien. Deze zaden kiemen snel en zorgen voor een snelle en efficiënte hergroei van je gazon.

Stap 3: Druk alles goed aan
Na het zaaien is het belangrijk om een dun laagje gazongrond over het gras te strooien en lichtjes aan te drukken. Dit bevordert een snelle kieming van het graszaad en geeft het de beste start om stevig en gezond te groeien.

Stap 4: Het gazon bemesten
Geef je gazon een krachtige boost door voedingsrijke meststof over het gazon te verdelen. Dit stimuleert de diepere groei van de wortels, waardoor je gazon beter bestand is tegen droogte. Hierdoor kan het gras gemakkelijker bij het water komen dat dieper in de grond zit.

Stap 5: Beregen het gazon
Vergeet niet om je gazon voldoende water te geven, vooral tijdens het herstelproces. Water is essentieel voor een gezonde groei en zal je gazon helpen om weer zijn weelderige, groene uitstraling terug te krijgen.

Alles voor een stralend gazon bij Tuincentrum Leurs

Volg deze stappen en je gazon is snel weer de oude, of zelfs nog beter! Bij Tuincentrum Leurs hebben we alles wat je nodig hebt om je gazon weer tot leven te brengen. Bezoek onze winkel en ontdek ons uitgebreide assortiment producten voor een prachtig gazon. Uiteraard adviseren onze collega's je ook graag in onze winkel! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 tuintips voor september

De herfst hangt in de lucht. Het is frisser, de dagen worden alweer korter, bloeiende planten raken over hun hoogtepunt heen. Maar wie weet krijgen we nog een mooie, lange nazomer.

Lees meer...
Deze 6 planten zijn het geheim tegen wespen

Zit je in de zomer ook zo graag buiten? Gezellig barbecueën en tot in de late avonduren tafelen met vrienden en familie, dat is pas echt het ultieme zomergevoel! Maar zodra de zoetigheid op tafel komt, weten ook wespen de weg naar jouw tafel te vinden. Gelukkig is daar iets tegen te doen, want wist je dat er verschillende planten zijn die wespen graag vermijden? Wij vertellen je hier welke dat zijn.

...Lees meer...
Maak de tuin hitte- en droogtebestendig

Een hitte- en droogbestendige tuin in 7 stappen

Lees meer...
Maak de vijver zomerproof

Een tuin kan niet zonder water. Met vijver in de tuin draag je je steentje bij aan het tegengaan van wateroverlast wanneer er heftige hoosbuien zijn die de riolering niet aankan.

Lees meer...