Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

4 tips om je tuin bij-vriendelijker te maken

Omdat onze natuur bijen heel hard nodig heeft, delen wij onze tips om jouw tuin, balkon of omgeving bij-vriendelijker te maken!

Tip 1: Creëer nestelplaatsen voor de bijen

Dit kun je doen door dood hout, zoals een boomstronk, op een zonnig plekje neer te leggen.
Óf plaats een insectenhotel, zo maak je jouw tuin een warm thuis voor insecten. Een insectenhotel biedt niet alleen bijen, maar ook vlinders, lieveheersbeestjes, kevers en nog veel meer nuttige insecten in de zomer een nest- en rustplaats. In de koude maanden is het een geschikt winterkwartier. Zo draag je direct bij aan het verhogen van de biodiversiteit in je tuin. In onze winkel en webshop heb je volop keuze!

Insectenhotels

    

Tip 2: Ga voor meer inheemse planten in je tuin
Ga jij binnenkort in je tuin aan de slag en wil je graag een steentje bijdragen aan de biodiversiteit? Kies dan voor inheemse planten in je tuin.
Met inheemse planten bedoelen we planten die van oorsprong in Nederland voorkomen, zoals bijvoorbeeld wilde ridderspoor, fluitenkruid of sleutelbloemen.

Meer lezen? Bekijk dan ook ons blog 'Ga voor meer inheemse planten in je tuin'

   

Tip: Wist je dat er op onze buitenafdeling een 'wild en inheems' gedeelte te vinden is? 

Tip 3: Zorg voor een bloemrijke tuin in alle seizoenen.
Bijen zijn dol op lentebollen, kruiden, fruitbomen en (inheemse) bloemen. Door een grote variatie aan bollen en planten te poten in je tuin, staat er altijd iets in bloei. Dat is niet alleen mooi voor de bij, maar ook voor jou!

  

Tip 4: Vermijd het gebruik van chemische middelen in je tuin.
Heb je toch een probleemoplosser nodig, kies dan voor een milieuvriendelijk alternatief. In onze winkel vind je voor vrijwel ieder tuinprobleem een milieuvriendelijke oplossing.

Neem een kijkje op onze website of laat je adviseren in onze winkel.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Moestuinieren in maart

21 maart, het is weer lente! Met een heerlijk zonnetje erbij kun je nu een goede start maken met het moestuinseizoen, in de tuin, op het balkon, in de vensterbank of in de vierkante-meterbak.

Lees meer...
Het geheim van mooie paasdecoratie in huis

Tegenwoordig halen steeds meer mensen de gezelligheid van Pasen in huis met gezellige paastakken in een vaas. Ben jij benieuwd welke takken je hier het beste voor kan gebruiken en hoe je de takken leuk kunt versieren? Wij helpen je!

...Lees meer...
Tuintips februari

Het is tot nu toe een zachte winter, maar het kan nog altijd gaan vriezen. Houd voor de zekerheid dus dennengroen, noppenfolie en vliesdoek achter de hand om vorstgevoelige planten mee te kunnen beschermen.

Lees meer...