Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Maak een selfie en maak kans op een gratis regenton!

Maak een selfie en maak kans op een gratis regenton!

Hoe doe je mee?
Kom langs in onze winkel en maak een leuke selfie bij onze selfiebooth. Mail je selfie vervolgens naar [email protected] en je maakt kans!


Let op: stuur je selfie in de winkel naar je eigen e-mail adres of telefoon. Stuur de selfie op een later moment door naar [email protected] om kans te maken.

Waarom iedereen een regenton in de tuin zou moeten hebben

Met een regenton doe je zowel jezelf als de natuur een groot plezier. In dit blog leggen we je uit waarom dat zo is:

1. Het is beter voor het milieu
De gemiddelde Nederlander verbruikt zo'n 120 liter drinkwater per persoon per dag en in warme periodes stijgt dit verbruik zelfs naar gemiddeld 150 liter per persoon per dag. Het oppompen van meer (drink)water heeft effect op onze bodem en de natuur. Bovendien is het onnodig om zuiver drinkwater uit de kraan gebruiken om je planten water te geven, water uit de regenton is een prima oplossing en helpt om het milieu minder zwaar te belasten.

2. Jouw tuin is voorbereid op extreme droogte
Vanwege het veranderende klimaat krijgen we ook in Nederland steeds vaker te maken met aanhoudende periodes van droogte en extreme hittegolven. In deze periodes ontstaan er vaak watertekorten en roepen gemeenten vaak op om je tuin niet te sproeien. Het voordeel van een regenton: je hebt een 'buffer' hebt tijdens zulke periodes van droogte, dus jouw tuinplanten hoeven niet te lijden onder een watertekort. 

Bovendien krijgen we ook steeds vaker te maken met hevige regenval. Doordat het regenwater vaak niet snel genoeg de bodem in zakt of afgevoerd wordt, kan er wateroverlast ontstaan. Een regenton kan in zo’n geval helpen om een gedeelte van het water op te vangen.

3. Regenwater is beter voor je tuin
Het water dat uit onze kranen komt, is vrijwel altijd afkomstig van grond- of rivierwater. Terwijl het water in de grond of de rivieren zit, neemt het mineralen uit de bodem op, zoals het bekende stofje: kalk. Kalk is voor ons mensen gezond, maar veel planten kunnen er niet goed tegen. Het is daarom veel beter om je planten regenwater te geven! 

4. Het is goedkoper
Ja, je investeert eenmalig in de aanschaf van je regenton, máár je hebt er jaren plezier van. Zo bespaar je vele liters drinkwater en dat merk je op je waterrekening. Bovendien verwachten experts dat de prijzen van drinkwater zullen gaan stijgen, omdat het steeds lastiger wordt om drinkwater te zuiveren. In sommige gemeenten is het zelfs mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van een regenton, in bijvoorbeeld de gemeente Venlo heeft men (indien aan de voorwaarden voldaan kan worden) recht op een gratis
 met een duurzaamheidsadviseur en €9,00 voor iedere m² die afgekoppeld wordt van het riool!

Bekijk hier de mogelijkheden om subsidie aan te vragen in jouw gemeente:
Gemeente Venlo
Horst aan de Maas
Peel en Maas
Venray

Staat jouw gemeente er niet bij? Gebruik dan de subsidiechecker om te kijken wat de opties zijn in jouw gemeente! 


 

Regentonnen bij Leurs

Kortom: een regenton biedt ontzettend veel voordelen. Ben je op zoek naar een regenton voor in jouw tuin? Doe mee aan onze actie, neem een kijkje in onze webshop, of kom langs in onze winkel! 
Onze collega's adviseren je graag. 

Bekijk regentonnen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

4 tips om je tuin bij-vriendelijker te maken

Omdat onze natuur bijen heel hard nodig heeft, delen wij onze tips om jouw tuin, balkon of omgeving bij-vriendelijker te maken!

...Lees meer...
Moestuinieren in maart

21 maart, het is weer lente! Met een heerlijk zonnetje erbij kun je nu een goede start maken met het moestuinseizoen, in de tuin, op het balkon, in de vensterbank of in de vierkante-meterbak.

Lees meer...
Het geheim van mooie paasdecoratie in huis

Tegenwoordig halen steeds meer mensen de gezelligheid van Pasen in huis met gezellige paastakken in een vaas. Ben jij benieuwd welke takken je hier het beste voor kan gebruiken en hoe je de takken leuk kunt versieren? Wij helpen je!

...Lees meer...
Tuintips februari

Het is tot nu toe een zachte winter, maar het kan nog altijd gaan vriezen. Houd voor de zekerheid dus dennengroen, noppenfolie en vliesdoek achter de hand om vorstgevoelige planten mee te kunnen beschermen.

Lees meer...