Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

10 x lichtbolinspiratie voor tijdens de feestdagen

10 x lichtbolinspiratie voor tijdens de feestdagen

We gaan richting de wintermaanden en dat betekent dat de dagen weer korter worden. De afgelopen jaren zagen we steeds meer straten oplichten met onze prachtige lichtbollen aan de gevel. Door deze lichtpuntjes ontstond een prachtige sfeer in het donker. Maar wist je dat de lichtbollen ook voor binnen ontzettend mooi zijn? In dit blogartikel zetten wij de leukste manieren om een lichtbol te gebruiken en te decoreren op een rijtje. 

 

1. Lichtbol aan de gevel

Zoals we zojuist al aangaven is dit misschien wel de meest bekende manier om een lichtbol te gebruiken. In de wintermaanden fleurden om ons heen de straten op door de met lichtbollen versierde gevels. Natuurlijk kun je dit jaar ook weer jouw lichtbol gebruiken als buitenverlichting door het aan een vlaggenstok te hangen. Samen met je buren zorg je voor een sfeervolle omgeving en in de winter geniet iedereen van de straten en pleinen die sfeervol oplichten.

 

2. Lichtbollen in de tuin

Tijdens een zomeravond geeft het een prachtig effect om de lichtbollen in de tuin te hangen. Dit kun je doen door de lichtbollen in een boom of aan een overkapping te hangen. Maar ook tijdens de feestdagen in de winter geven lichtbollen een prachtig gezicht in je tuin. Maak er helemaal een speels effect van door verschillende maten te combineren met elkaar. Zo creëer je heel eenvoudig een betoverend gezicht met de lichtbollen in je tuin.

 

          

 

3. Lichtbol als kerstkrans

De ronde vorm van een kerstkrans leent zich precies voor het plaatsen van een lichtbol en het is dan ook leuke en nieuwe manier om licht te geven aan jouw kerstkrans. Kies allereerst zelf het formaat van je lichtbol, de kleur van het frame en de kleur van de verlichting uit. Maak vervolgens een mooie kerstkrans en ga aan de slag met je lichtbol.

Hoe kun je dit doen?

  • Leg een mooie kerstkrans op tafel en leg daar je lichtbol op. Je kunt ervoor kiezen om de decoratie van de kerstkrans door te trekken in de lichtbol.
  • Doe een leuke kerstkrans in de lichtbol en hang de lichtbol op.
  • Maak van de lichtbol een kerstkrans. Dat doe je door takken en bladeren om het frame van de kerstkrans te binden en in het midden een bedje te maken waarin je passende decoratie in kan verwerken.

Het leukste is natuurlijk om de lichtbol met bovenstaande ideeën verder aan te kleden met jouw favoriete decoratie. Ga voor een kleurrijke, natuurlijke of klassieke look. Ook dit jaar hebben we weer leuke kerstthema’s waar jij tijdens de feestdagen inspiratie uit kunt kiezen. Natuurlijk is de lichtbol ook voor andere feestdagen ontzettend leuk om te decoreren. Ga voor een sfeervolle lichtbol met decoratie tijdens Halloween, carnaval of Pasen.

 

4. Lichtbol met kerstballen

Wat is er leuker met Kerstmis dan de kerstboom versieren met kerstballen! Natuurlijk hoeft het niet bij je kerstboom te blijven en kun je ook leuke kerstballen in jouw lichtbol verwerken. Dat doe je heel eenvoudig door wat grotere kerstballen uit te kiezen en deze in je lichtbol te plaatsen. Zo maak je van jouw lichtbol hele leuke kerstdecoratie!

 

5. Lichtbol met kerststerren

Bij de feestdagen horen kerststerren. Hoe leuk is het dan ook om in je lichtbol een mooie kersster te hangen en het beste van twee werelden te combineren!

 

          

 

6. Lichtbol met Disneyfiguren

Ben je fan van alles wat met Disney te maken heeft? Ga dan voor leuke Disneyornamenten van Kurt S. Adler en hang deze in je lichtbol. Hou het geheel rustig door één Disneythema per lichtbol te combineren. Hoe je dat doet? Kies jouw leukste Disneyfiguren uit en sorteer ze per thema. Zoek bij ieder thema in bijpassende kleuren de kerstdecoratie uit zoals kerstballen en slingers. Versier jouw lichtbol en geniet van een kerst vol magie!

Wil je nog langer van je op Disney geïnspireerde lichtbol genieten? Haal na de kerstperiode de kerstballen eruit en kijk per seizoen wat je erin wilt verwerken. Natuurlijk zijn deze lichtbollen ook ontzettend leuk om op een kinderkamer te hangen!

 

7. Betrek je lichtbol bij het kerstdorp

Ben jij ook helemaal weg van de sfeervolle kerstdorpjes met hun leuke figuren en kersttaferelen? Dan kun je op een hele creatieve manier met een lichtbol jouw jouw kerstdorp uitbreiden. Doe een kersthuisje in de lichtbol en hang hem boven je kerstdorp. Zo voeg je een nieuwe dimensie toe en kun jij jouw kerstdorp met nog meer fantasie opbouwen. Ga jij ook voor sfeervolle kerstdorpen, figuren en accessoires van Lemax in combinatie met een lichtbol?

 

          

 

8. Lichtbol onder de kerstboom

Liggen er tijdens de feestdagen cadeautjes onder jouw kerstboom? Dan is het ontzettend leuk om enkele cadeautjes in een lichtbol te doen en deze bij je kerstboom te leggen.
 

9. Lichtbol met zoete zuurstokken

Zuurstokken zijn helemaal hip dit jaar en het ziet er ontzettend leuk uit om jouw lichtbol op te fleuren met deze feestelijke lekkernijen. Hang de lichtbol vervolgens op een leuke plaats in huis en vul het nog aan met echte snoepjes!


          


10. Lichtbol zonder poespas

Hou je niet zo van teveel decoratie in huis? Dan zijn onze lichtbollen ook zonder extra decoratie ontzettend leuk om te gebruiken. Tijdens de kerstdagen geniet van de gezellige sfeerverlichting in huis als je de lichtbollen gewoon ergens leuk ophangt of neerlegt.

 

Lichtbolinspiratie bij Tuincentrum Leurs

Ben je op zoek naar nog meer leuke lichtbolinspiratie? Wij hebben een jaarlijks een prachtige kerstshow waar je nog meer hele leuke kerstbolinspiratie kunt opdoen. Kom gezellig langs in onze winkel! We zijn dagelijks geopend en onze medewerkers helpen je graag met het decoreren van jouw lichtbol. Neem hier een kijkje voor onze actuele openingstijden.

 

Deel jouw lichtbolinspiratie via social media

Heb je zelf een leuk idee al helemaal uitgewerkt? Deel het op Facebook of Instagram en vergeet ons niet te taggen. Wij zijn heel benieuwd naar jullie creaties!          

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 tips om van jouw kerstdorp een succes te maken

Je eigen kerstdorp bouwen? Wij helpen je graag met tips! 

Lees meer...
Kersttrend 2022 – Bohemian Forest

De Bohemian Forest kersttrend is voor echte natuurliefhebbers die het buitenleven het liefste mee naar binnen nemen. Samen met je vrienden ga je het bos in om de feestdagen te vieren en te genieten van elkaars gezelligheid. Geniet jij ook zo van de serene rust die de natuur met zich meebrengt? Dan is Bohemian Forest zeker iets voor jou.

...Lees meer...
Kersttrend 2022 - So this is Christmas

De klassieker So this is Christmas is een prachtige kersttrend die altijd goed is. Hierbij worden de feestdagen gevierd met veel ouderwetse gezelligheid en een vleugje nostalgie. Vind jij het heerlijk om terug te gaan naar de oude en vertrouwde kerstdagen? Dan is So this is Christmas echt iets voor jou.

...Lees meer...
Kersttrend 2022 – Frozen Lake

Spring jij een gat in de lucht als het sneeuwt tijdens de feestdagen? Dan is de kersttrend Frozen Lake iets voor jou. Frozen Lake draait om de charme van een witte kerst en knusse gezelligheid. Benieuwd hoe je zelf de sfeer van een witte kerst in huis haalt? Wij vertellen je hier hoe je dat doet.

...Lees meer...